Business & Finance Τετάρτη 26/07/2023, 22:55
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Mercedes-Benz: Αύξηση των προβλέψεων για το 2023 λόγω της βελτίωσης των τιμών των οχημάτων της

Mercedes-Benz: Αύξηση των προβλέψεων για το 2023 λόγω της βελτίωσης των τιμών των οχημάτων της

Η Mercedes-Benz Group AG αύξησε τις προβλέψεις της για τα κέρδη του έτους, καθώς επωφελείται από την καλύτερη τιμολόγηση των αυτοκινήτων και των φορτηγών της στο δεύτερο τρίμηνο.

Η αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε ότι αναμένει τώρα ότι οι ταμειακές ροές θα είναι «ελαφρώς πάνω» από το επίπεδο του προηγούμενου έτους, αντί να συμβαδίζουν με αυτό. Τα κέρδη προ τόκων και φόρων το 2023 θα είναι επίσης στο ίδιο επίπεδο με πέρυσι, καλύτερα από την προηγούμενη πρόβλεψή της ότι το μέτρο θα είναι ελαφρώς κάτω, ανέφερε σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη.

Η γερμανική εταιρεία ανέφερε επίσης ότι η μονάδα φορτηγών της αναμένει τώρα να δημιουργήσει προσαρμοσμένη απόδοση επί των πωλήσεων μεταξύ 13% και 15% φέτος, έναντι 11% έως 13% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη.

Η βελτιωμένη τιμολόγηση και οι αυξημένες πωλήσεις μονάδων βοήθησαν στην αποτροπή των δυσμενών επιπτώσεων από τις συναλλαγματικές ισοτιμίες, το υψηλότερο κόστος υλικών, τις εφάπαξ χρεώσεις για εμπορεύματα και τις υψηλότερες επενδύσεις, δήλωσε η Mercedes.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες πολυτελών αυτοκινήτων συνολικά έχουν επιδείξει ισχυρές αντοχές παρά την επιβράδυνση της ανάπτυξης σε ολόκληρο τον κλάδο, εν μέρει επειδή τα προβλήματα εφοδιασμού έχουν αμβλυνθεί και οι πλουσιότεροι πελάτες επηρεάζονται λιγότερο από τον πληθωρισμό ρεκόρ. Η Aston Martin Lagonda Global Holdings Plc σημείωσε άνοδο την Τετάρτη, αφού τα έσοδα δεύτερου τριμήνου ξεπέρασαν τους στόχους.

Ακόμη και οι αυτοκινητοβιομηχανίες μαζικής αγοράς στην Ευρώπη παραμένουν ανοδικές. Η κατασκευάστρια εταιρεία τζιπ Stellantis NV ανακοίνωσε την Τετάρτη καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου, ενώ ανέβασε τις προβλέψεις της για τον κλάδο για το σύνολο του έτους για την Ευρώπη και ορισμένες άλλες περιοχές. Η Renault SA, που αναμένεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα την Πέμπτη, αναβάθμισε τις προοπτικές της εν μέσω χαμηλότερου κόστους και ισχυρής ζήτησης για νέα μοντέλα όπως το crossover Austral. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News