Business & Finance Τετάρτη 26/07/2023, 18:00
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Microsoft: Οι επιδόσεις της υπηρεσίας cloud αντισταθμίζουν την αισιοδοξία για την ανάπτυξη της ΑΙ

Microsoft: Οι επιδόσεις της υπηρεσίας cloud αντισταθμίζουν την αισιοδοξία για την ανάπτυξη της ΑΙ

Η Microsoft Corp. σημείωσε χαμηλή τριμηνιαία αύξηση πωλήσεων και προέβλεψε συνεχιζόμενη επιβράδυνση στις δραστηριότητές της στην υπηρεσία cloud Azure, επισκιάζοντας την αισιοδοξία σχετικά με το ενδιαφέρον των πελατών για νέα προϊόντα με τεχνητή νοημοσύνη.

Ενώ τα συνολικά αποτελέσματα στην περίοδο που έληξε στις 30 Ιουνίου ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών, η αύξηση των εσόδων της Azure υποχώρησε στο 27%, εξαιρουμένων των συναλλαγματικών επιπτώσεων, από 31% το προηγούμενο τρίμηνο. Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής λογισμικού στον κόσμο προέβλεψε ότι τα κέρδη της Azure θα επιβραδυνθούν περαιτέρω το τρέχον τρίμηνο και είπε ότι θα ενισχύσει τις δαπάνες για την επέκταση των κέντρων δεδομένων για νέες υπηρεσίες cloud — ενώ περίμενε μόνο μια σταδιακή αύξηση των εσόδων AI.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Satya Nadella αποκάλυψε μια σειρά από νέα προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης – βασισμένα σε μοντέλα από το συνεργάτη OpenAI – για τις περισσότερες από τις κύριες σειρές προϊόντων της Microsoft και η ζήτηση ήταν μεγάλη για υπηρεσίες που βασίζονται στο διαδίκτυο που επιτρέπουν στους πελάτες να χρησιμοποιούν τις τεχνολογίες OpenAI. Ωστόσο το Office της εταιρείας με τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι ακόμη ευρέως διαθέσιμο και οι συνολικές δαπάνες για την υπηρεσία Azure και εφαρμογές Office μειώνονται μετά από αρκετά χρόνια αυξανόμενων εταιρικών επενδύσεων.

Η αδύναμη προοπτική της εταιρείας για την Azure κατέπνιξε κάποιες ελπίδες ότι οι νέες προσφορές θα ξεκινούσαν την ανάπτυξη σε μια επιχείρηση που τροφοδότησε την αναβίωση της εταιρείας την τελευταία δεκαετία, αλλά έχει επιβραδυνθεί τα τελευταία χρόνια.

«Ενώ η Microsoft βρίσκεται σε καλύτερη θέση από άλλους παρόχους cloud για τη δημιουργία εσόδων από νέες επενδύσεις τεχνητής νοημοσύνης, πιστεύουμε ότι μπορεί να χρειαστούν μερικά τρίμηνα για να ξεκινήσει αυτή η ανάπτυξη», δήλωσε ο αναλυτής του Bloomberg Intelligence, Anurag Rana.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Meta, Microsoft και Amazon συνεργάζονται σε ένα έργο χαρτών για να σπάσουν το μονοπώλιο Apple-Google

Alphabet: Ξεπέρασαν τις προβλέψεις τα έσοδα του δεύτερου τριμήνου- Κρατά τους διαφημιστές 

Δωρεάν εκπαίδευση και πιστοποίηση σε AI δεξιότητες από τη Microsoft

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS