Business & Finance Τρίτη 25/07/2023, 16:23
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μικρότερη η ζημία της Adidas από το διαζύγιο με τη Yeezy

Μικρότερη η ζημία της Adidas από το διαζύγιο με τη Yeezy

Πολύ μικρότερη από το προσδοκώμενο είναι η ζημία της Adidas από το πολυτάραχο «διαζύγιό» της με τον Ye (Kanye West) και την εταιρεία του, τη Yeezy.

Η αξία των απούλητων παπουτσιών της Yeezy εκτιμάται πλέον στα 400 εκατ. ευρώ από 500 εκατ., ενώ ολόκληρο το 2023 η Adidas αναμένει ότι η λειτουργική ζημία θα ανέλθει στα 450 εκατ. από 700 εκατ. ευρώ, που υπολόγιζε αρχικά.

Η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε επίσης συνολικά καλύτερη επίδοση από το προσδοκώμενο, πλην του τομέα της Yeezy. «Εάν επιτύχει, τα μελλοντικά λανσαρίσματα των Yeezy θα βελτιώσουν περαιτέρω τα αποτελέσματα της εταιρείας», υποστήριξε η Adidas, αναφερόμενη στην κυκλοφορία νέων σειρών παπουτσιών από τα υφιστάμενα αποθέματα.

Ειδικότερα, στα αποτελέσματα β’ τριμήνου καταγράφηκε πτώση της λειτουργικής κερδοφορίας στα 176 εκατ. ευρώ από 392 εκατ. ευρώ, καθώς και συρρίκνωση 5% στα έσοδα.

«Βασικό μήνυμα εδώ είναι η αξιοσημείωτη προσαύξηση που εξακολουθεί να απαιτεί η Yeezy», ανέφεραν αναλυτές της Jefferies, εκτιμώντας ότι η συρρίκνωση των αποθεμάτων κατά 100 εκατ. ευρώ προσέθεσε 450 εκατ. ευρώ στα έσοδα της Adidas και ενίσχυσε τις πωλήσεις κατά 8%.

Το «διαζύγιο»

O Ye συνεργαζόταν με την Adidas από το 2013 για τη δημιουργία των παπουτσιών Yeezy. Τη διακοπή της συνεργασίας τους αποφάσισε ο γερμανικός κολοσσός έπειτα από τα προσβλητικά μηνύματα που δημοσίευσε ο ράπερ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βάζοντας έτσι την Adidas στο επίκεντρο αντιδράσεων από πελάτες και επενδυτές.

Ο Ye αισθανόταν άθικτος: «Μπορώ να κάνω αντισημιτικά σχόλια — και η Adidas δεν μπορεί να με εγκαταλείψει», δήλωνε πριν από μερικούς μήνες, καθώς οι πωλήσεις των Yeezy αποτελούσαν το 4% έως 8% του συνόλου στην Adidas.

Κι όμως, μετά τα σχόλια στα social media μια σειρά από εταιρείες διέκοψαν τις συνεργασίες μαζί του, μεταξύ αυτών και η Adidas. «Η Adidas δεν ανέχεται τον αντισημιτισμό και οποιοδήποτε άλλο είδος ρητορικής μίσους. Τα πρόσφατα σχόλια του Ye και οι πράξεις του ήταν απαράδεκτα, απεχθή και επικίνδυνα και παραβιάζουν τις αξίες της εταιρείας για πολυπολιτισμικότητα και συμπερίληψη, κοινό σεβασμό και ισότητα», ανέφερε τότε η σχετική ανακοίνωση. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ακριβό το διαζύγιο: Τι θα κάνει η Adidas με τα απούλητα Yeezy των 1,2 δισ. ευρώ;

Adidas: Πλήγμα η απώλεια της Yeezy – Αναποφάσιστη για τα απούλητα παπούτσια

Adidas: Τι θα κάνει τελικά τα απούλητα παπούτσια Yeezy

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News