Business & Finance Δευτέρα 24/07/2023, 19:10
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Apple: Κρατά σταθερή την παραγωγή παρά τις δυσμενείς προβλέψεις στην οικονομία

Apple: Κρατά σταθερή την παραγωγή παρά τις δυσμενείς προβλέψεις στην οικονομία

Η Apple Inc. ζητά από τους προμηθευτές να παράγουν περίπου 85 εκατομμύρια iPhone 15 φέτος, πάνω κάτω όσα και τα περσινά τεμάχια, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Η εταιρεία στοχεύει να διατηρήσει σταθερές τις αποστολές παρά την αναταραχή στην παγκόσμια οικονομία και την προβλεπόμενη πτώση στη συνολική αγορά smartphone. Είναι πιθανό να αυξήσει συνολικά τα έσοδα επειδή η Apple σκέφτεται να ανεβάσει την τιμή για τα μοντέλα Pro, είπαν οι πηγές στο Bloomberg, οι οποίες ζήτησαν να παραμείνουν ανώνυμες. 

Η πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο, αντηχεί στην παγκόσμια οικονομία, επηρεάζοντας χιλιάδες προμηθευτές και τροφοδοτώντας θέσεις εργασίας για εκατομμύρια από τις ΗΠΑ και την Κίνα μέχρι το Βιετνάμ και την Ινδία. Η μετοχή της έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 50% φέτος, ωθώντας την κεφαλαιοποίησή της στα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Η Apple και οι ανταγωνιστές της παλεύουν με απότομη πτώση της ζήτησης για ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς οι εταιρείες και οι καταναλωτές διέκοψαν τις αγορές ενόψει των αυξανόμενων τιμών και της οικονομικής αβεβαιότητας. Στις ΗΠΑ, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια και πάλι αυτή την εβδομάδα για να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό, ενώ η οικονομία της Κίνας, η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο, έχασε τη δυναμική του δεύτερου τριμήνου. 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Δεν είναι τόσο εύκολο να μπει κάποιος στην αγορά των τσιπ – Γίγαντας 47,9 δισ. δολαρίων απέτυχε

Twitter: Τέλος το μπλε πουλάκι – Ο Elon Musk «σκοτώνει» τον Larry

Ρωσία: Απαγορεύει τη χρήση iPhone σε κρατικούς αξιωματούχους

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS