Business & Finance Δευτέρα 24/07/2023, 16:46
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Sam Altman επενδύει σε startup με εξετάσεις αίματος- Μήπως είναι η επόμενη Theranos; 

Ο Sam Altman επενδύει σε startup με εξετάσεις αίματος- Μήπως είναι η επόμενη Theranos; 

Η Vital Biosciences Inc. σχεδιάζει να αποκαλύψει νέα τεχνολογία σήμερα (24/7), η οποία λέει ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει μερικές σταγόνες αίματος για 50 εργαστηριακές εξετάσεις σε 20 λεπτά.

Η ιδέα θα φέρει κρύο ιδρώτα σε κάθε επενδυτή που είναι εξοικειωμένος με την Theranos Inc. Αυτή η εταιρεία, επίσης, είχε στόχο να πραγματοποιήσει μεγάλο αριθμό εξετάσεων με μικρές ποσότητες αίματος. Δεν λειτούργησε και η ιδρύτριά της, Elizabeth Holmes, εκτίει επί του παρόντος 11 χρόνια ποινή φυλάκισης για απάτη, αφού η εταιρεία πήγε από αποτίμηση 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο μηδέν.

Η Vital Biosciences και οι υποστηρικτές της γνωρίζουν τους παραλληλισμούς. «Κατά κάποιο τρόπο, το κάνει πιο ενδιαφέρον», δήλωσε ο επενδυτής Lachy Groom.

Η startup θα ανακοινώσει ότι ο Groom και οι υπόλοιποι επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των Sam Altman, 8VC και Laboratory Corp. of America Holdings, έχουν δώσει συνολικά 48 εκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία. Αυτό απέχει πολύ από τα 900 εκατομμύρια δολάρια που συγκέντρωσε η Theranos, αλλά ο Διευθύνων Σύμβουλος της Vital, Vasu Nadella, λέει ότι είναι αρκετό για να ολοκληρώσει την ανάπτυξη της τεχνολογίας της και να ξεκινήσει κλινικές μελέτες.

Ένα διαγνωστικό μηχάνημα που ονομάζεται VitalOne βρίσκεται στην καρδιά της επιχείρησης. Η συσκευή μπορεί να εκτελέσει τρεις κύριους τύπους εξετάσεων είπε η εταιρεία, ελέγχοντας για διαταραχές του αίματος όπως η αναιμία, βασικές μεταβολικές διαταραχές, όπως υψηλή χοληστερόλη και την παρουσία ουσιών όπως οι βιταμίνες ή η ινσουλίνη.

Ένα από τα πλεονεκτήματα της συσκευής είναι ότι μπορεί να εκτελέσει δοκιμές σε μικρότερη ποσότητα αίματος από αυτή που συνήθως απαιτείται. Το ελάχιστο που θα χρειαστεί είναι έξι σταγόνες, ή το ένα όγδοο του κουταλιού του γλυκού. Ίσως περάσουν χρόνια για να μπορέσουν οι ασθενείς να περιμένουν αυτή τη θεραπεία, επειδή τα περισσότερα ιατρεία εξακολουθούν να χρησιμοποιούν εξοπλισμό για αίμα που λαμβάνεται από φλέβες που απαιτεί μεγαλύτερες ποσότητες.

Ο ισχυρισμός θυμίζει αυτόν της Theranos, που είπε ότι θα μπορούσε να εκτελέσει δοκιμές μόνο με μία σταγόνα, αλλά οι ιδρυτές της Vital Biosciences λένε ότι η προσέγγισή τους είναι πολύ πιο βάσιμη.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg 

Διαβάστε επίσης: 

Worldcoin: Πρεμιέρα για το φιλόδοξο crypto project του Sam Altman

Elizabeth Holmes: Δύο χρόνια λιγότερo θα μείνει τελικά στη φυλακή για την απάτη της Theranos

Θα δουλεύει για 12 σεντς την ώρα: Από το εξώφυλλο του Forbes στη φυλακή

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News