Business & Finance Δευτέρα 17/07/2023, 14:23
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Finfluencers: Η Βρετανία «σφίγγει τα λουριά» σε όσους προωθούν χρηματοοικονομικά προϊόντα 

Finfluencers: Η Βρετανία «σφίγγει τα λουριά» σε όσους προωθούν χρηματοοικονομικά προϊόντα 

Η υπηρεσία επιτήρησης αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι θα δώσει νέες οδηγίες, αναφορικά με τις ενέργειες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να αποτρέψει τους «finfluencers», δηλαδή τους influencers που ασχολούνται με οικονομική θεματολογία, από την προώθηση χρηματοοικονομικών προϊόντων που βλάπτουν τους καταναλωτές.

Η Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς (FCA) του Ηνωμένου Βασιλείου θα αναζητήσει τις καταλληλότερες μεταρρυθμίσεις μέσα στις επόμενες οκτώ εβδομάδες και θέλει μέσα από αυτές, να αντικατοπτρίσει τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σήμερα, ανέφερε η ρυθμιστική αρχή, σύμφωνα με το Bloomberg. Οι τρέχουσες οδηγίες της για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκδόθηκαν το 2015 και πολλά έχουν αλλάξει από τότε. 

Η FCA ζήτησε από τις εταιρείες να τροποποιήσουν ή να κατεβάσουν 8.582 αναρτήσεις με προωθήσεις πέρυσι — 14 φορές περισσότερες από το 2021 — καθώς στόχευε έναν αυξανόμενο αριθμό προσωπικοτήτων στο διαδίκτυο που δημοσιεύουν διαφημίσεις και παραβιάζουν τους κανόνες της. 

«Για όσους διαφημίζουν προϊόντα παράνομα, θα λάβουμε μέτρα εναντίον τους», δήλωσε η Lucy Castledine, διευθύντρια καταναλωτικών επενδύσεων στην FCA. 

Από τις 8 Οκτωβρίου, η FCA θα απαγορεύσει τα κίνητρα για επενδύσεις σε crypto, όπως τα μπόνους επειδή κάποιος φέρνει στην πλατφόρμα κάποιον γνωστό του. Οι εταιρείες πρέπει επίσης να εισάγουν σαφείς προειδοποιήσεις κινδύνου και μια 24ωρη περίοδο αναμονής για να δώσουν στους -για πρώτη φορά- επενδυτές το χρόνο να εξετάσουν την επενδυτική τους απόφαση. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News