Business & Finance Δευτέρα 17/07/2023, 12:56
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Richemont: Μειώνεται η ζήτηση για είδη πολυτελείας στις ΗΠΑ και την Κίνα 

Richemont: Μειώνεται η ζήτηση για είδη πολυτελείας στις ΗΠΑ και την Κίνα 

Η Richemont οδήγησε τις μετοχές των ειδών πολυτελείας σε πτώση εν μέσω ανησυχιών ότι η ζήτηση στις ΗΠΑ και την Κίνα, δύο από τις μεγαλύτερες αγορές για τον κλάδο, αρχίζει να μειώνεται.

Η ελβετική μητρική της Cartier ανέφερε μια μείωση- έκπληξη στα έσοδα από την Αμερική το τρίμηνο που έληξε τον Ιούνιο. Παράλληλα, ενώ οι πωλήσεις της Richemont από την Ασία αυξήθηκαν απότομα, η Κίνα είχε πιο αργή από την αναμενόμενη οικονομική ανάπτυξη, σηματοδοτώντας σημάδια πιθανής υποχώρησης των καταναλωτικών δαπανών.

Η μετοχή της Richemont σημείωσε πτώση έως και 8,2%, η πιο απότομη ενδοημερήσια πτώση σε περισσότερο από ένα χρόνο. Η μετοχή της LVMH σημείωσε μείωση έως και 3,7% και αυτή της Hermes υποχώρησε έως και 4,2%.

Ο κλάδος των ειδών πολυτελείας υπολογίζει σε μια ανάκαμψη στην Κίνα, αφού η επαναλειτουργία αυτής της χώρας θα αντισταθμίσει την αδυναμία στην αγορά των ΗΠΑ. Τώρα η Richemont και οι όμοιοί της μάχονται με την προοπτική ότι οι δύο κύριοι κινητήρες ανάπτυξής τους εξασθενούν. 

Ο πρόεδρος της Richemont, Johann Rupert, δήλωσε τον Μάιο ότι η αγορά των ΗΠΑ κινδυνεύει από ύφεση, προβλέποντας ότι η χώρα θα περάσει από πιστωτική συρρίκνωση.

Ακόμη και έτσι, η Richemont ανέφερε συνολική άνοδο 19% στις πωλήσεις. Τα έσοδα από κοσμήματα αυξήθηκαν κατά 24%, ανταποκρινόμενη στις προσδοκίες των αναλυτών, ενώ το εξειδικευμένο τμήμα ωρολογοποιών ανέφερε αύξηση πωλήσεων κατά 10% σε σταθερά νομίσματα, ελαφρώς χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Η αύξηση των πωλήσεων κατά 11% στην Ευρώπη οφείλεται στις ανθεκτικές εγχώριες δαπάνες καθώς και στον τουρισμό από τις ΗΠΑ, τη Μέση Ανατολή και την Κίνα.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Πώς θα σωθεί το «Made in Italy»: Συνεργασίες από τους ιταλικούς οίκους μόδας

Tag Heuer: Αφήνει το στίγμα της στην αγορά πολυτελών ρολογιών

Bernard Arnault: «Τρύπα» 14,2 δισ. σε μία μέρα για τον πλουσιότερο άνδρα του κόσμου

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News