Business & Finance Κυριακή 16/07/2023, 09:39
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βρετανία: Πιο απαισιόδοξοι οι Λονδρέζοι στην εύρεση εργασίας

Βρετανία: Πιο απαισιόδοξοι οι Λονδρέζοι στην εύρεση εργασίας

Οι εργαζόμενοι στο Λονδίνο είναι πιο ανήσυχοι για την εύρεση νέας εργασίας από οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Αγγλίας, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δείχνει δυσοίωνες τις προοπτικές για την οικονομία.

Περίπου το 38% των ερωτηθέντων στο Λονδίνο δήλωσαν ότι «δεν ήταν σίγουροι» για την ικανότητά τους να βρουν άλλη δουλειά σε τρεις μήνες εάν έχαναν αυτήν που είχαν, σύμφωνα με έρευνα της Deltapoll για λογαριασμό του Bloomberg. Αυτό ήταν 11 πόντους υψηλότερο από εκείνους στον υπόλοιπο Νότο, 6 πόντους πάνω από τα Midlands και 5 πόντους υψηλότερο από εκείνους στο Βορρά. Μόνο οι άνθρωποι στη Σκωτία ήταν πιο απαισιόδοξοι.

Πρόκειται για ένδειξη ότι το Λονδίνο, το οποίο καθοδήγησε την οικονομική ευημερία του Ηνωμένου Βασιλείου για δεκαετίες, έχει χάσει τη δυναμική του αφού το αυξανόμενο κόστος ζωής και η τάση για εξ αποστάσεως εργασία περιόρισε ανάγκη μετακίνησης στα κέντρα των πόλεων.

Οι περισσότεροι στο Λονδίνο δεν είναι αισιόδοξοι για εύρεση νέας εργασίας

Source: Deltapoll

Είναι επίσης δηλωτικό των ανησυχιών για την αγορά εργασίας αφού το εθνικό ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε απροσδόκητα στο 4%.

Η σχετική ζοφερή εικόνα του Λονδίνου μπορεί να αντανακλά τη διαφορά μεταξύ της ζωής στην πόλη και της εργασίας εκεί, λέει ο Τόνι Γουίλσον, διευθυντής του Ινστιτούτου Σπουδών Απασχόλησης. Σε σύγκριση με τους ανθρώπους που ζουν αλλού, οι Λονδρέζοι είναι πιο πιθανό να είναι άνεργοι και λιγότερο πιθανό να εργάζονται.

«Πολλοί άνθρωποι που εργάζονται σε υψηλότερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας στο Λονδίνο μετακινούνται από την ευρύτερη Νοτιοανατολική περιοχή και πιθανότατα θα αισθανθούν ότι θα είχαν μια αξιοπρεπή πιθανότητα να βρουν άλλη δουλειά», είπε ο Wilson.

Συνολικά, το 48% των εργαζομένων στο Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσαν σίγουροι για την εύρεση εργασίας υπό παρόμοιες συνθήκες, σε σύγκριση με το 32% που δεν ήταν.

Περίπου το 53% των ανδρών ήταν σίγουροι για τις προοπτικές τους, 10 μονάδες υψηλότερα από το ποσοστό των γυναικών. Τα άτομα ηλικίας 18-34 ετών είχαν τη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, ενώ τα άτομα ηλικίας 35-54 ετών είχαν τη λιγότερη αυτοπεποίθηση.

Η Deltapoll πήρε συνέντευξη από 1.617 Βρετανούς ενήλικες στο Διαδίκτυο από τις 7 έως τις 10 Ιουλίου.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News