Business & Finance Παρασκευή 14/07/2023, 14:45
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

CEO της Mazda: Μεγάλος ο ανταγωνισμός για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Κίνα 

CEO της Mazda: Μεγάλος ο ανταγωνισμός για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Κίνα 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Mazda Motor Corp. Masahiro Moro δήλωσε ότι ο κλάδος των αυτοκινητοβιομηχανιών είναι πιθανό να υποφέρει στην Κίνα λόγω του σκληρού ανταγωνισμού στη μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο.

Ο Moro, ο οποίος ξεκίνησε μια περιοδεία στην Κίνα λίγο αφότου ανέλαβε επίσημα το τιμόνι της Mazda τον Ιούνιο, είπε ότι είδε μια βιομηχανία στη μέση μιας μετάβασης που θα έχει διαρκή αντίκτυπο. Ο ανταγωνισμός είναι πολύ πιο σκληρός από ό,τι αναμενόταν, είπε στους δημοσιογράφους την Παρασκευή, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

«Η Κίνα προχωρά με τρομακτική ταχύτητα. Οι πωλήσεις μας στην Κίνα, καθώς και τα κέρδη, θα υποφέρουν», είπε. «Ήταν καλό που πήγα εκεί».

Ενώ οι πωλήσεις της Mazda στην Κίνα μειώθηκαν τον Απρίλιο και τον Μάιο σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, ο Moro υποσχέθηκε να μην τα παρατήσει. Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία στοχεύει να εισάγει νέα ηλεκτρικά οχήματα «το ένα μετά το άλλο στην Κίνα», είπε, χωρίς να σχεδιάζει να τα μειώσει. Στοχεύει το οικονομικό έτος που λήγει τον Μάρτιο του 2024 για την εισαγωγή ενός σπορ οχήματος στην Κίνα σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει την πορεία της. 

Η εταιρεία πούλησε 84.282 οχήματα στην Κίνα το οικονομικό έτος που έληξε τον Μάρτιο του 2023, περίπου 50% λιγότερα από την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Η αίσθηση του επείγοντος του Moro γίνεται αισθητή και μεταξύ ορισμένων άλλων ιαπωνικών κατασκευαστών αυτοκινήτων. Η Mitsubishi Motors Corp. έχει αναστείλει τις δραστηριότητές της στην Κίνα επ’ αόριστον και σχεδιάζει να απολύσει προσωπικό μετά από χρόνια ανεπαρκών πωλήσεων, μια κατάσταση πραγμάτων που οφείλεται εν μέρει στη μετάβαση της Κίνας σε καθαρότερα οχήματα από βενζινοκίνητα αυτοκίνητα.

Πρέπει να σημειωθεί ωστόσο ότι δεν υποφέρουν όλοι, καθώς τόσο η Toyota Motor Corp. όσο και η Nissan Motor Co. παρουσίασαν υψηλότερες μηνιαίες πωλήσεις τον Μάιο.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News