Business & Finance Πέμπτη 13/07/2023, 18:04
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το Twitter ζητά να σταματήσει ο διαρκής έλεγχος των πρακτικών απορρήτου του 

Το Twitter ζητά να σταματήσει ο διαρκής έλεγχος των πρακτικών απορρήτου του 

Η Twitter Inc. ζήτησε από ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Καλιφόρνια να τερματίσει ή να αναιρέσει μια εντολή που απαιτεί από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) να επιβλέπει τις πρακτικές απορρήτου της εταιρείας.

Οι δικηγόροι του Twitter έγραψαν ότι η FTC ενέτεινε μια έρευνα για το Twitter μόλις ο δισεκατομμυριούχος Elon Musk αγόρασε την πλατφόρμα τον περασμένο Μάρτιο, ερευνώντας την εταιρεία που «έχει ξεφύγει από τον έλεγχο και έχει μολυνθεί από μεροληψία». 

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, το Twitter στην κατάθεση ανέφερε ότι η FTC έχει «χτυπήσει» την εταιρεία με «επαχθιστικές επιστολές και αιτήματα για καταθέσεις», ζητώντας πληροφορίες τόσο συχνά όσο μία επιστολή κάθε δεύτερη εβδομάδα. Η FTC προσπάθησε να καθαιρέσει τον Musk στις 25 Ιουλίου, σύμφωνα με την κατάθεση, αλλά η πρόεδρος της FTC Lina Khan αρνήθηκε να συναντηθεί προσωπικά μαζί του έως ότου το Twitter συμμορφωθεί με τα αιτήματα πληροφοριών.

Η κίνηση έρχεται καθώς η Khan έχει προγραμματιστεί να καταθέσει σήμερα το πρωί ενώπιον της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Βουλής, της οποίας ηγούνται οι Ρεπουμπλικάνοι που αναμένεται να την κρίνουν για την ηγεσία της στην αντιμονοπωλιακή υπηρεσία και την προστασία των καταναλωτών.

Η επιτροπή νωρίτερα αυτό το έτος κάλεσε την Khan να παραδώσει έγγραφα που σχετίζονται με τη συνεχιζόμενη έρευνα για το Twitter. Οι Ρεπουμπλικάνοι υποστήριξαν ότι η έρευνα της υπηρεσίας ισοδυναμούσε με «κατάχρηση των νόμιμων αρχών της».

Το Twitter είναι επί του παρόντος υπό ένα διάταγμα συναίνεσης με την FTC, που σημαίνει ότι η υπηρεσία επιβλέπει τις πρακτικές απορρήτου της εταιρείας. Η FTC εμβάθυνε την έρευνά της στο Twitter μετά την απόλυση χιλιάδων υπαλλήλων του Musk. 

Ένας υπάλληλος της Ernst & Young, της εταιρείας συμβούλων που εισήχθη για να αξιολογήσει τις πρακτικές απορρήτου του Twitter, είπε σε μια κατάθεση ότι πίστευε ότι η υπηρεσία «προσπαθούσε να επηρεάσει την έκβαση της συμφωνίας πριν ξεκινήσει», σύμφωνα με την κατάθεση.

Η FTC επέμεινε ότι κάνει τη δουλειά της για να προστατεύσει το απόρρητο των Αμερικανών.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News