Business & Finance Τετάρτη 12/07/2023, 16:52
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βρετανία: Πιθανή νέα έρευνα για την συμφωνία Microsoft και Activision αξίας 69 δισ. δολαρίων

Βρετανία: Πιθανή νέα έρευνα για την συμφωνία Microsoft και Activision αξίας 69 δισ. δολαρίων

Η αντιμονοπωλιακή αρχή της Βρετανίας (CMA) δήλωσε ότι μια νέα έρευνα στη συμφωνία συγχώνευσης ύψους 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Microsoft με την Activision Blizzard Inc. ενδέχεται να χρειαστεί εάν το δίδυμο αναδιαρθρώσει τη συμφωνία του σε μια προσπάθεια να ανατρέψει το βέτο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Αφού δικαστήριο των ΗΠΑ ενέκρινε τη μεγαλύτερη συμφωνία βιντεοπαιχνιδιών, όλα τα μέρη αποφάσισαν να αναβάλουν μια δίκη έφεσης κατά της απόφασης απόκλισης της συμφωνίας από τη CMA. Αυτή η παύση δίνει στις εταιρείες την ευκαιρία να προτείνουν πιθανές διορθώσεις που στοχεύουν στην άμβλυνση των ανησυχιών του Ηνωμένου Βασιλείου ότι η εξαγορά θα εμπόδιζε τον ανταγωνισμό.

«Τα μέρη που συγχωνεύονται δεν έχουν την ευκαιρία να προτείνουν νέα διορθωτικά μέτρα μόλις εκδοθεί μια τελική έκθεση, μπορούν να επιλέξουν να αναδιαρθρώσουν μια συμφωνία, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε νέα έρευνα για τη συγχώνευση», δήλωσε εκπρόσωπος της Αρχής Ανταγωνισμού και Αγορών, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Η επαναφορά της συμφωνίας στο αρχικό στάδιο στο Ηνωμένο Βασίλειο θα σήμαινε την έναρξη μιας νέας έρευνας CMA «φάσης 1». Εκεί θα εξεταστεί εάν μια συμφωνία θα μπορούσε να προκαλέσει πιθανά προβλήματα ανταγωνισμού και συχνά εξετάζονται διαρθρωτικά μέτρα σε αυτό το στάδιο.

«Η Microsoft και η Activision έχουν υποδείξει ότι εξετάζουν τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να τροποποιηθεί η συναλλαγή και η CMA είναι έτοιμη να συνεργαστεί μαζί τους σε αυτή τη βάση», είπε ο εκπρόσωπος. «Αυτές οι συζητήσεις παραμένουν σε πρώιμο στάδιο και η φύση και ο χρόνος των επόμενων βημάτων θα καθοριστούν σε εύθετο χρόνο».

Η Microsoft κατευθυνόταν σε μια δίκη έφεσης στο Competition Appeal Tribunal κατά της απόφασης της CMA να μπλοκάρει τη συμφωνία. Η δίκη επρόκειτο να ξεκινήσει στις 28 Ιουλίου.

Νωρίτερα την Τρίτη, η Microsoft κέρδισε την έγκριση αμερικανικού δικαστηρίου για να προχωρήσει στη συμφωνία, γεγονός που αποτελεί πλήγμα για την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ, η οποία προσπαθούσε να την εμποδίσει.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS