Business & Finance Τετάρτη 12/07/2023, 10:53
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Ronaldo επενδύει στην αγορά μεταχειρισμένων πολυτελών ρολογιών

Ο Ronaldo επενδύει στην  αγορά μεταχειρισμένων πολυτελών ρολογιών

Ποσοστό στην πλατφόρμα αγοραπωλησίας ρολογιών Chrono24 αποκτά ο Cristiano Ronaldo, καθώς η αγορά των πολυτελών ρολογιών από δεύτερο χέρι αναμένεται να γιγαντωθεί κατά 75% έως τα τέλη της δεκαετίας και να φτάσει στα 39,6 δισ.  δολάρια, σύμφωνα με την Deloitte.

Σημειώνεται ότι πέραν του Ronaldo, στην Chrono24 έχουν επενδύσει εταιρείες private equity και το επενδυτικό όχημα του προέδρου της LVMH, Bernard Arnault.

Η Chrono24, που εδρεύει στη Γερμανία, προχώρησε το 2021 σε έναν γύρο χρηματοδότησης, ο οποίος την αποτίμησε σε περισσότερα από 1 δισ. δολάρια. Το ύψος της επένδυσης του Ronaldo δεν έγινε γνωστό.

Η αγορά των μεταχειρισμένων ρολογιών βρίσκεται σε άνοδο τα τελευταία χρόνια και εκτιμάται ότι ο τζίρος της θα μπορούσε να ξεπεράσει τις πωλήσεις νέων ρολογιών έως το 2033, σύμφωνα με την LuxeConsult, μια ελβετική εταιρεία αναλύσεων και συμβούλων.

«Ήταν σημαντικό για εμάς ότι είναι ένα  μεγάλο ποσό», δήλωσε ο συν-διευθύνων σύμβουλος της Chrono24, Tim Stracke.

Ο ίδιος ο Ronaldo διαθέτει μια μεγάλη προσωπική συλλογή από πολυτελή ρολόγια, αξίας εκατομμυρίων. Έχει φωτογραφηθεί με ρολόγια Rolex αλλά και πιο εντυπωσιακά κομμάτια από brands όπως τα Jacob & Co., Girard-Perregaux και Franck Muller.

Όπως ξεκαθάρισε ο Stracke, η συμφωνία με τον θρύλο του ποδοσφαίρου δεν είναι μια διαφημιστική συμφωνία. «Εκείνος μας έδωσε χρήματα, δεν του δίνουμε εμείς χρήματα», είπε.

Η Chrono24 είναι η μεγαλύτερη διαδικτυακή αγορά για ρολόγια πολυτελείας, καθώς έως και και μισό εκατομμύριο ρολόγια να είναι διαθέσιμα στην πλατφόρμα ανά πάσα στιγμή.

Η εταιρεία κερδίζει προμήθεια από κάθε αγοραπωλησία και σύμφωνα με τον Stracke, έχει διψήφιο λειτουργικό περιθώριο.

Μετά από μια άνευ προηγουμένου άνοδο το 2021 και το πρώτο τρίμηνο του 2022, οι τιμές για τα πιο περιζήτητα πολυτελή ρολόγια από brands όπως Rolex, Patek Philippe και Audemars Piguet έχουν μειωθεί απότομα και βρίσκονται κοντά στα χαμηλά δύο ετών.

Ο Stracke είπε ότι οι τιμές για πολλά μοντέλα Rolex σταθεροποιούνται, ενώ τα πιο δημοφιλή ρολόγια Patek και Audemars Piguet, συμπεριλαμβανομένων των Nautilus και Royal Oak, εξακολουθούν να πέφτουν, αν και με πολύ πιο αργό ρυθμό από πέρυσι.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS