Business & Finance Τρίτη 11/07/2023, 13:50
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Hyundai: Προσέλαβε για πρώτη φορά γυναίκες τεχνικούς αυτοκινήτων στην Κορέα μετά από πιέσεις 

Hyundai: Προσέλαβε για πρώτη φορά γυναίκες τεχνικούς αυτοκινήτων στην Κορέα μετά από πιέσεις 

Η Hyundai Motor Co. προσέλαβε γυναίκες τεχνικούς για την κατασκευή αυτοκινήτων στη Νότια Κορέα για πρώτη φορά, μετά από πίεση του συνδικάτου για βελτίωση της ισότητας των φύλων.

Η τρίτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο προσέλαβε έξι γυναίκες από τους 200 νέους τεχνικούς, την πρώτη φορά που επέτρεψε σε γυναίκες να υποβάλουν αίτηση για τη θέση από τότε που ξεκίνησε η εταιρεία το 1967, σύμφωνα με δήλωση της Korea Metal Workers’ Union, την οποία μεταδίδει το Bloomberg. 

Η Hyundai προηγουμένως επέτρεπε σε γυναίκες που προσλαμβάνονταν από υπεργολάβους να εργάζονται ως έκτακτοι υπάλληλοι, έως ότου η συμφωνία καταργήθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Κορέας το 2012. Οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν πλέον το 2% των 28.000 τεχνικών στην Κορέα, κυρίως πρώην έκτακτοι εργαζόμενοι που μετατράπηκαν σε κανονικούς υπαλλήλους, είπε η Kim Min Jung, εκτελεστική διευθύντρια γυναικείων δραστηριοτήτων στο σωματείο.

Όταν η Hyundai δημοσίευσε τη θέση στον ιστότοπό της – τα πρώτα τέτοια δημόσια ανοίγματα εδώ και μια δεκαετία – συνδικάτα και ακτιβιστές ώθησαν την αυτοκινητοβιομηχανία να αυξήσει τον αριθμό των γυναικών που απασχολούσε στην ανδροκρατούμενη κοινωνία της Κορέας. Η Hyundai σχεδιάζει να απασχολήσει επιπλέον 500 άτομα για τη θέση και το σωματείο είπε ότι αναμένει περισσότερες γυναίκες να προσληφθούν.

Η εταιρεία εργάζεται για να δημιουργήσει ένα περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς που δίνει στις γυναίκες εργαζόμενες αυτονομία και παρέχει υποστήριξη για την εξέλιξη της σταδιοδρομίας, σύμφωνα με την έκθεσή της για την πολιτική ESG, ωστόσο από ότι φαίνεται έχει πολύ δρόμο μπροστά της ακόμα. 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Ανησυχητική αύξηση ενδοοικογενειακής βίας στη Γερμανία

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν προκαλούν μεγαλύτερη δυστυχία στις γυναίκες- Κλείνουν όλα τα σαλόνια ομορφιάς

Η Γιάννα Ανδρονοπούλου νέα Διευθύνουσα Σύμβουλος για Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News