Business & Finance Δευτέρα 10/07/2023, 18:56
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Threads: Ξεπέρασε τους 100 εκατ. χρήστες λίγες ημέρες μετά την κυκλοφορία του

Threads: Ξεπέρασε τους 100 εκατ. χρήστες λίγες ημέρες μετά την κυκλοφορία του

Η απάντηση της Meta Platforms Inc. στο Twitter έχει εκτοξευθεί σε 100 εκατομμύρια χρήστες σε λιγότερο από μια εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος Mark Zuckerberg.

«Το Threads έφτασε τα 100 εκατομμύρια εγγραφές το Σαββατοκύριακο», είπε ο Zuckerberg σε μια ανάρτηση. 

Η εφαρμογή Threads, ένα spinoff από το Instagram, ξεκίνησε την Τετάρτη και συγκέντρωσε 70 εκατομμύρια χρήστες μέσα σε δύο ημέρες, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προσδοκίες μας, είπε Zuckerberg, όπως μεταδίδει το Bloomberg. 

Είναι ακόμη νωρίς, αλλά το Threads θα μπορούσε να δημιουργήσει αξιοσημείωτα έσοδα για τον γίγαντα των social media, σύμφωνα με το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα Evercore ISI.

Το Threads θα φτάσει σχεδόν 200 εκατ. ενεργούς χρήστες σε καθημερινή βάση και θα αποφέρει περίπου 8 δισ. δολάρια σε ετήσια έσοδα τα επόμενα δύο χρόνια, εκτιμούν οι αναλυτές του Evercore ISI με επικεφαλής τον Mark Mahaney.

Η υπηρεσία με επίκεντρο το κείμενο μοιάζει πολύ με το Twitter σε εμφάνιση και λειτουργικότητα, κερδίζοντας τη δυσαρέσκεια του ιδιοκτήτη του Twitter, Elon Musk, ο οποίος την κατηγόρησε ότι είναι αντιγραφή και ένα «Instagram χωρίς τις φωτογραφίες».

Οι δύο δισεκατομμυριούχοι ιδιοκτήτες έχουν ανταλλάξει προσβολές τις τελευταίες εβδομάδες και το Threads βρίσκεται τώρα στο επίκεντρο μιας εντεινόμενης αντιπαλότητας.

Η κυκλοφορία της νέας εφαρμογής επωφελήθηκε από την τεράστια απήχηση της Meta – μόνο το Instagram έχει περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο τακτικούς χρήστες – και τις αλλαγές στο Twitter που έχουν αποξενώσει μεγάλα τμήματα της πιο ενεργής βάσης χρηστών του. Το Threads εξακολουθεί να στερείται ορισμένων βασικών λειτουργιών, όπως μια χρονολογική ροή που αποτελείται αποκλειστικά από άτομα που επιλέγουν οι χρήστες να ακολουθήσουν, αλλά παρέχει μια πολύ οικεία εμπειρία και δεν έχει ακόμη καμία διαφήμιση.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News