Business & Finance Παρασκευή 7/07/2023, 18:22
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο ιδιοκτήτης της Birkenstock σε σκέψεις για αρχική δημόσια προσφορά με κεφαλαιοποίηση τα 6 δισ. δολάρια

Ο ιδιοκτήτης της Birkenstock σε σκέψεις για αρχική δημόσια προσφορά με κεφαλαιοποίηση τα 6 δισ. δολάρια

Η L Catterton, η εταιρεία ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων που υποστηρίζεται από τον πολυτελή γαλλικό οίκο μόδας LVMH, εξετάζει στρατηγικές επιλογές για την Birkenstock συμπεριλαμβανομένης μιας αρχικής δημόσιας προσφοράς (IPO), σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Η εμβληματική γερμανική εταιρεία κατασκευής σανδαλιών θα μπορούσε να κεφαλαιοποιηθεί σε περισσότερα από 6 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια δημόσια εγγραφή, είπε ένας από τους ανθρώπους στο Bloomberg, ζητώντας να μην κατονομαστεί επειδή οι λεπτομέρειες είναι ιδιωτικές.

Η εταιρεία συνεργάζεται με συμβούλους, όπως η Goldman Sachs Group Inc. και η JPMorgan Chase & Co. σε μια πιθανή εισαγωγή στις ΗΠΑ, ανέφεραν οι άνθρωποι. Μια δημόσια εγγραφή θα μπορούσε να γίνει φέτος ή του χρόνου, συμπλήρωσαν.

Μια συναλλαγή θα ερχόταν περισσότερα από δύο χρόνια αφότου η εταιρεία private equity και η οικογενειακή επενδυτική εταιρεία του δισεκατομμυριούχου Bernard Arnault απέκτησαν το πλειοψηφικό μερίδιο της Birkenstock, αποτιμώντας την εταιρεία στα 4,9 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι αδελφοί Christian και Alex Birkenstock διατήρησαν ένα μερίδιο στην εταιρεία.

Τα Birkenstocks πωλούνται στις ΗΠΑ από το 1966, αφού μια γυναίκα με το όνομα Margot Fraser τα ανακάλυψε σε γερμανικές διακοπές και άρχισε να εισάγει το προϊόν. Δημοφιλή στους μποέμ και στις fashionistas, τα σανδάλια επιλέγονταν μαζικά στις δεκαετίες του 1990 και του 2000, όταν διασημότητες, όπως η Kate Moss και η Heidi Klum, άρχισαν να κάνουν τις βόλτες τους με αυτά.

Πιο πρόσφατα, η Birkenstock έχει επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στην κατασκευή των χώρων παραγωγής της στη Γερμανία. Αυτό περιλαμβάνει ένα νέο εργοστάσιο 120 εκατομμυρίων ευρώ στο Pasewalk, μια πόλη βόρεια του Βερολίνου. Η εταιρεία απασχολεί περίπου 5.500 υπαλλήλους.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News