Business & Finance Παρασκευή 7/07/2023, 13:15
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

BlackRock: Τα crypto είναι «ψηφιοποιημένος χρυσός»

BlackRock: Τα crypto είναι «ψηφιοποιημένος χρυσός»

Τα κρυπτονομίσματα είναι κάτι σαν «ψηφιοποίηση του χρυσού» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της BlackRock, Larry Fink.

Η αισιοδοξία του Fink απέναντι στο κρυπτονόμισμα έρχεται καθώς η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο ετοιμάζεται να δημιουργήσει ένα bitcoin ETF και επί του παρόντος αναζητά έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ.

«Πιστεύουμε ότι αν μπορέσουμε να ψηφιοποιήσουμε assets και τίτλους, θα μπορούσε να γίνει επανάσταση και στα χρηματοοικονομικά. Το βλέπουμε ως μια ευκαιρία να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα, εκδημοκρατίζοντας το κόστος των επενδύσεων»,  δήλωσε ο Fink σε συνέντευξη στο Fox Business την Τετάρτη.

Ο Fink παραδέχθηκε ότι ήταν επιφυλακτικός απέναντι στα κρυπτονομισματα στο παρελθόν, δεδομένης της χρήσης τους για «παράνομες δραστηριότητες».

«Πιστεύω ότι ο ρόλος του crypto είναι η ψηφιοποίηση του χρυσού με πολλούς τρόπους», δήλωσε.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που ανώτατο στέλεχος της BlackRock παρομοιάζει το Bitcoin με ψηφιακό χρυσό. Τον Νοέμβριο του 2020 ο Rick Rieder, επικεφαλής του τμήματος σταθερού εισοδήματος, του μεγαλύτερου διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, ισχυρίστηκε ότι το Βitcoin θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον χρυσό.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News