Business & Finance Πέμπτη 6/07/2023, 16:05
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Παραμένει ανθεκτική η αγορά εργασίας

Οι αμερικανικές εταιρείες προσέθεσαν σχεδόν μισό εκατομμύριο θέσεις εργασίας τον Ιούνιο

ΗΠΑ: Παραμένει ανθεκτική η αγορά εργασίας

Η αμερικανική αγορά εργασίας έδειξε νέα σημάδια ανθεκτικότητας την Πέμπτη, καθώς οι ιδιωτικές προσλήψεις αυξήθηκαν, οι απολύσεις επιβραδύνθηκαν και οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας παρέμειναν σχετικά χαμηλές.

Οι αμερικανικές εταιρείες προσέθεσαν σχεδόν μισό εκατομμύριο θέσεις εργασίας τον Ιούνιο, τις περισσότερες εδώ και πάνω από ένα χρόνο, γεγονός που υπογραμμίζει τη συνεχιζόμενη ισχύ της αγοράς εργασίας.

Τα μισθολόγια στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν κατά 497.000 τον περασμένο μήνα, σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη πρόοδο από τον Φεβρουάριο του 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε την Πέμπτη το ερευνητικό ινστιτούτο ADP σε συνεργασία με το Stanford Digital Economy Lab. Ήταν υπερδιπλάσια της μέσης εκτίμησης σε έρευνα του Bloomberg μεταξύ οικονομολόγων.

Μια ξεχωριστή έκθεση, έδειξε ότι ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτημα για επίδομα ανεργίας κινήθηκε υψηλότερα την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την 1η Ιουλίου. Ειδικότερα, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας ενισχύθηκαν στις 248.000 από 236.000 την προηγούμενη εβδομάδα. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο στις 245.000.

Ο μέσος όρος των αιτήσεων ανεργίας τις τέσσερις τελευταίες εβδομάδες, μια λιγότερο ευμετάβλητη μέτρηση, υποχώρησε στις 256.750 την προηγούμενη εβδομάδα από 256.750 μία εβδομάδα νωρίτερα. 

Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των Αμερικανών που συνεχίζουν να λαμβάνουν επίδομα ανεργίας υποχώρησε στο 1,72 εκατομμύριο από 1,733 εκατομμύριο. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο στο 1,734 εκατομμύριο. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News