Business & Finance Τετάρτη 5/07/2023, 15:06
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Twitter: Σε ποιους και γιατί έβαλε «κόφτη» ο Elon Musk

Twitter: Σε ποιους και γιατί έβαλε «κόφτη» ο Elon Musk

Όρια χρήσης εφαρμόστηκαν πρόσφατα στο Twitter για «εντοπισμό και εξάλειψη των bots και άλλων κακών παραγόντων», δήλωσε η εταιρεία την Τρίτη, προσθέτοντας ότι μόνο ένα «μικρό ποσοστό» χρηστών επηρεάζεται επί του παρόντος.

«Για να διασφαλίσουμε την αυθεντικότητα της βάσης χρηστών μας, πρέπει να λάβουμε ακραία μέτρα για να αφαιρέσουμε τα ανεπιθύμητα μηνύματα και τα bots από την πλατφόρμα μας», ανέφερε το Twitter σε μια ανάρτηση ιστολογίου. «Οποιαδήποτε προειδοποίηση σχετικά με αυτές τις ενέργειες θα επέτρεπε όσους δεν έχουν αγνές προθέσεις να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους για να αποφύγουν τον εντοπισμό,» πρόσθεσε.

Η εταιρεία είπε ότι οι ενέργειες αποσκοπούν στην αποτροπή λογαριασμών από το να πάρουν τα δημόσια δεδομένα των χρηστών για να δημιουργήσουν μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης και να χειραγωγήσουν τη χρήση της πλατφόρμας.

Ο ιδιοκτήτης του Twitter, Elon Musk, ανακοίνωσε τα όρια το Σάββατο, λέγοντας ότι οι χρήστες θα επιτρέπεται να διαβάζουν μόνο έναν συγκεκριμένο αριθμό αναρτήσεων την ημέρα λόγω «ακραίων επιπέδων απόσυρσης δεδομένων» και «χειραγώγησης του συστήματος».

Να σημειωθεί ότι το Twitter χαρακτήρισε τους περιορισμούς ως προσωρινούς και ήταν κλιμακωτοί με βάση την κατάσταση επαλήθευσης ενός χρήστη στην πλατφόρμα. Η ενημέρωση ήρθε καθώς πολλοί χρήστες του Twitter αντιμετώπισαν μηνύματα σφάλματος όταν προσπάθησαν να αποκτήσουν πρόσβαση στην πλατφόρμα.

«Προς το παρόν, οι περιορισμοί επηρεάζουν ένα μικρό ποσοστό ατόμων που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα και θα ενημερώσουμε όταν ολοκληρωθεί η εργασία. Όσον αφορά τους πελάτες μας, οι επιπτώσεις στη διαφήμιση ήταν ελάχιστες», ανέφερε το Twitter την Τρίτη.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης: 

Twitter: Προσωρινό όριο στην ανάγνωση αναρτήσεων

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News