Business & Finance Τρίτη 4/07/2023, 08:14
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επεκτείνεται η EFG της οικογένειας Λάτση – Προσλαμβάνει 100 τραπεζίτες

Επεκτείνεται η EFG της οικογένειας Λάτση – Προσλαμβάνει 100 τραπεζίτες

Να προσλάβει περίπου 100 τραπεζίτες σχεδιάζει φέτος η EFG International, η ελβετική εταιρεία διαχείρισης πλούτου της οικογένειας Λάτση, όπως δήλωσε στο Bloomberg ο Boris Collardi, που είναι μέλος του διοικητικού της συμβουλίου.

«Προσλαμβάνουμε πολύ ενεργά», είπε ο Collardi, προσθέτοντας ότι η εταιρεία έχει προσλάβει περίπου 30 τραπεζίτες στην Ασία από τις αρχές του έτους, καθώς η στρατηγική της EFG προβλέπει επέκταση, ιδιαίτερα στην Κίνα και τη Νοτιοανατολική Ασία.

Όπως σημείωσε ο Collardi, ο οποίος ήταν ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Julius Baer, η EFG προσλαμβάνει τραπεζίτες που προέρχονται από την Credit Suisse και την UBS, αλλά όχι μόνο, καθώς αυτή την περίοδο υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στην αγορά.

Η EFG, που ιδρύθηκε το 1995 από την οικογένεια Λάτση, έχει αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια ελβετικά φράγκα σε πλεονάζοντα κεφάλαια για deals, είχε πει τον Ιανουάριο στο Bloomberg ο CEO, Giorgio Pradelli. Οι στόχοι θα είναι στη Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ, αλλά και στο Λονδίνο και την Ευρώπη, όπου άλλωστε η τράπεζα σχεδιάζει να αυξήσει   το προσωπικό της.

Ενώ η τράπεζα ψάχνει να κάνει συμφωνίες, δεν υπάρχει τίποτα στο τραπέζι αυτή τη στιγμή, είπε ο Collardi.  Με τη συγχώνευση της UBS με την Credit Suisse, ο τραπεζίτης βλέπει τους πάντες να «ψάχνουν ευκαιρίες» και εκτιμά ότι η συγκέντρωση της αγοράς θα συνεχιστεί.

Όσο ήταν στην Julius Baer, ο Collardi οδήγησε την τράπεζα σε μία περίοδο ιλιγγιώδους επέκτασης, με καμιά 10ρια εξαγορές και joint ventures, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε τον ρόλο του partner στην Banque Pictet & Cie το 2018.

Στο διοικητικό συμβούλιο της EFG μπήκε πέρυσι, εκπροσωπώντας την οικογένεια Λάτση, ενώ παράλληλα αγόρασε μερίδιο 3,5% της εταιρείας από τον Σπύρο Ι. Λάτση.

Η ελβετική εταιρεία διαχειρίζεται περίπου 30 δισ. ελβετικά φράγκα (33,5 δισ. δολάρια) στην Ασία και σχεδιάζει να αυξήσει τα assets της στην περιοχή στα 50 δισ. ελβετικά φράγκα, στο πλαίσιο μιας στρατηγικής τριών ετών.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News