Business & Finance Σάββατο 1/07/2023, 15:11
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η UBS υπαναχωρεί από τη σχεδιαζόμενη IPO για την Credit Suisse

Η UBS υπαναχωρεί από τη σχεδιαζόμενη IPO για την Credit Suisse

Η UBS Group AG δεν σχεδιάζει να προχωρήσει στην εισαγωγή του τοπικού υποκαταστήματος της Credit Suisse στο χρηματιστήριο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Σαββάτου στο Schweiz am Wochenende. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της UBS Sergio Ermotti αντιτίθεται στην κίνηση αυτή, επειδή πιστεύει ότι μπορεί να ενισχύσει ακούσια τους διεθνείς ανταγωνιστές της τράπεζας, ανέφερε η ελβετική εφημερίδα, επικαλούμενη άτομα που γνωρίζουν το θέμα και τα οποία δεν κατονόμασε.  

Αφού η UBS συμφώνησε τον Μάρτιο να αγοράσει την Credit Suisse σε μια διαδικασία έκτακτης διάσωσης με τη μεσολάβηση της κυβέρνησης, οι Ελβετοί πολιτικοί προέτρεψαν την UBS να αποσπάσει το εγχώριο υποκατάστημα της Credit Suisse και να το εισαγάγει στο ελβετικό χρηματιστήριο ως μέσο για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, την αύξηση του ανταγωνισμού και τον περιορισμό του κινδύνου ευρύτερης μετάδοσης σε περίπτωση χρεοκοπίας της UBS. 

Η τύχη του τοπικού υποκαταστήματος παρακολουθείται ευρέως, καθώς εταιρείες με έδρα την Ελβετία και πολιτικοί εκφράζουν ανησυχίες σχετικά με τη δύναμη αγοράς που μπορεί να ασκήσει η συνδυασμένη τράπεζα. 

Εκπρόσωπος της UBS δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα σχολιασμού από το Bloomberg News.  

Σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι πιθανό ο Ermotti να εξακολουθεί να εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε spin off των τραπεζών UBS και Credit Suisse, με την επωνυμία UBS Switzerland, εφόσον η UBS διατηρεί την πλειοψηφία των μετοχών. Ένα τέτοιο σενάριο θα επέτρεπε μια διπλή μετοχική δομή και μπορεί να κατευνάσει τις ανησυχίες σχετικά με το ότι η τράπεζα είναι πολύ μεγάλη για να αποτύχει.   

Ο Ermotti δήλωσε προηγουμένως ότι όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι και ότι το “βασικό σενάριο” είναι η UBS να διακρατήσει την Credit Suisse. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Εξαγορές και συγχωνεύσεις: Πτώση 36% στο δεύτερο τρίμηνο

Επιπλέον μείωση του εργατικού δυναμικού της Credit Suisse επιδιώκει η UBS

Φόβους για συρρίκνωση της επενδυτικής τραπεζικής της Credit Suisse εκφράζει ο CEO της UBS

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News