Business & Finance Πέμπτη 29/06/2023, 14:06
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Apple αψηφά την ΕΕ: Δεν τίθεται θέμα μονοπωλιακής στρατηγικής εις βάρος του Spotify

Η Apple αψηφά την ΕΕ: Δεν τίθεται θέμα μονοπωλιακής στρατηγικής εις βάρος του Spotify

Η Apple Inc. είναι έτοιμη για μια αναμέτρηση με τις αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιμένοντας ότι δεν χρειάζεται να κάνει άλλες αλλαγές στο App Store, αφού κατηγορήθηκε επίσημα για τη μεταχείρισή της σε ανταγωνιστές ροής μουσικής όπως η Spotify Technology SA.

Πριν από μια ακρόαση στις Βρυξέλλες την Παρασκευή, ο κατασκευαστής iPhone επιμένει ότι η ΕΕ τον κατηγόρησε άδικα για παράνομους περιορισμούς σε εταιρείες όπως το Spotify που εμποδίζουν τους προγραμματιστές να απομακρύνουν τους χρήστες από το App Store.

Η Apple θεωρεί ότι έχει ήδη αντιμετωπίσει οποιεσδήποτε πιθανές ανησυχίες ανταγωνισμού τα τελευταία δύο χρόνια με αλλαγές που δημιουργούν μια δίκαιη ισορροπία μεταξύ των συμφερόντων της Apple και των προγραμματιστών εφαρμογών, σύμφωνα με ένα άτομο εξοικειωμένο με τον τρόπο σκέψης της αμερικανικής εταιρείας, το οποίο μίλησε στο Bloomberg, υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Από την πλευρά του το Spotify λέει ότι οι κανόνες της Apple απαγορεύουν σε αυτήν και σε άλλους προγραμματιστές «να ενημερώνουν τους καταναλωτές για τυχόν προσφορές».

«Αυτοί οι κανόνες εξακολουθούν να υπάρχουν σήμερα και οι υποτιθέμενες αλλαγές της Apple στην πραγματικότητα δεν αλλάζουν τίποτα και είναι απλώς για επίδειξη», ανέφερε το Spotify σε μια δήλωση.

Η Apple αντιμετωπίζει πιθανά πρόστιμα έως και 10% των ετήσιων πωλήσεών της εάν δεν πείσει την επιτροπή για τα επιχειρήματά της σε αυτή και σε ακόμη μία εκκρεμή υπόθεση, σχετικά με τα ηλεκτρονικά πορτοφόλια, και βεβαίως αν οι ρυθμιστικές αρχές καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι υπήρξε παραβίαση των κανόνων της ΕΕ.

Πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι οι κυρώσεις σπάνια φτάνουν σε τέτοια επίπεδα.

Οι αντιμονοπωλιακές έρευνες συμπίπτουν με τους σαρωτικούς νέους κανόνες της ΕΕ που θα χαλιναγωγήσουν τον τρόπο λειτουργίας των αμερικανικών εταιρειών τεχνολογίας στην περιοχή. Τα μέτρα, που έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν παράλληλα με τις παραδοσιακές αντιμονοπωλιακές εξουσίες, στοχεύουν να αποτρέψουν τις εταιρείες από το να κάνουν κατάχρηση της εξουσίας τους ως φύλακες στην ψηφιακή τεχνολογία.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Η Apple σχεδιάζει νέο μοντέλο Apple Watch που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο

Ο Steve Jobs άλλαξε τον κόσμο – Αλλά γιατί πέταξε το πρώτο iPhone στο πάτωμα;

Ο άνθρωπος που κλότσησε τα δισεκατομμύρια της Apple: Το έχει μετανιώσει;

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS