Business & Finance Τετάρτη 28/06/2023, 19:51
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

OpenAI: Ανοίγει τα πρώτα της γραφεία εκτός ΗΠΑ στο Λονδίνο

OpenAI: Ανοίγει τα πρώτα της γραφεία εκτός ΗΠΑ στο Λονδίνο

Η OpenAI Inc., η εταιρεία που δημιούργησε το ChatGPT, επέλεξε το Λονδίνο, ως την πρώτη πόλη εκτός των ΗΠΑ, στην οποία θα διαθέτει γραφεία.

Η εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, η οποία έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 10 δισ. δολάρια, έχει αυξήσει τις προσλήψεις της, καθώς προσπαθεί να μετατρέψει την δαπανηρή έρευνα τεχνητής νοημοσύνης της σε κερδοφόρα επιχείρηση. Ο Διευθύνων Σύμβουλος Sam Altman είπε ότι η εταιρεία προσπαθούσε να ανοίξει ένα ευρωπαϊκό γραφείο, υποδηλώνοντας ότι χώρες όπως η Πολωνία, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν δυνητικές επιλογές.

Η κίνηση έρχεται εν μέσω μιας αυξανόμενης αντιπαλότητας μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας, σχετικά με το ποια χώρα θα γίνει το τεχνολογικό κέντρο της Ευρώπης. Ενώ βρισκόταν στο Λονδίνο, ο Altman συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Rishi Sunak. Επίσης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Altman επέκρινε την προσέγγιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη ρύθμιση της τεχνητής νοημοσύνης, λέγοντας ότι η OpenAI μπορεί να σταματήσει να λειτουργεί στην περιοχή εάν η εταιρεία αδυνατούσε να συμμορφωθεί με τους επερχόμενους κανόνες – λόγια που αργότερα ωστόσο, πίρε πίσω, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Σε μια ανάρτηση ιστολογίου, η OpenAI είπε ότι θα προσλάβει άτομα για θέσεις έρευνας, μηχανικής και επιχειρήσεων στο Λονδίνο, μια πόλη που ο Altman περιέγραψε ότι διαθέτει «ταλέντο παγκόσμιας κλάσης».

Να σημειωθεί ότι η DeepMind, το ερευνητικό εργαστήριο που ηγείται της στρατηγικής τεχνητής νοημοσύνης για την Google της Alphabet Inc., μία από τους κύριους ανταγωνιστές της OpenAI, εδρεύει επίσης στο Λονδίνο.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Η AI είναι η «τέταρτη βιομηχανική επανάσταση» – και θα δούμε 1 τρισ. δολάρια σε επενδύσεις, λέει αναλυτής 

Πρώην CEO της Google: «Οι εκλογές του 2024 στις ΗΠΑ θα είναι χάος» λόγω της AI

Ό,τι φάτε και ό,τι πιείτε..η «ρομποαποκάλυψη» είναι καθοδόν 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News