Business & Finance Τετάρτη 28/06/2023, 19:08
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Βρετανία επεκτείνει τα μέτρα αντιντάμπινγκ στον κινεζικό χάλυβα βαρέως τύπου

Η Βρετανία επεκτείνει τα μέτρα αντιντάμπινγκ στον κινεζικό χάλυβα βαρέως τύπου

Η Βρετανία θα διατηρήσει τα μέτρα αντιντάμπινγκ στον χάλυβα βαρέως τύπου από την Κίνα για πέντε ακόμη χρόνια, δήλωσε την Τετάρτη, μετά από προειδοποίηση από την Trade Remedies Authority  (TRA) για αρνητικές επιπτώσεις στη βρετανική βιομηχανία εάν καταργηθούν.

Η Βρετανία έχει λάβει μέτρα κατά των εισαγωγών από την Κίνα φθηνού χάλυβα για να συμβάλει στην προστασία της εγχώριας βιομηχανίας της, με τους υπουργούς να δεσμεύονται να προστατεύσουν τον τομέα από τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Ο χάλυβας βαρέων ελασμάτων χρησιμοποιείται σε βιομηχανίες όπως οι κατασκευές, τα ορυχεία, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο και η ναυπηγική βιομηχανία. Η Βρετανία έχει δύο παραγωγούς: Spartan UK, με έδρα την ανατολική Αγγλία, και Liberty Steel Dalzell, με έδρα τη Σκωτία.

Η TRA, ένας κυβερνητικός οργανισμός που υπερασπίζεται τις αθέμιτες διεθνείς εμπορικές πρακτικές, δήλωσε ότι χωρίς την παράταση των μέτρων οι δύο εταιρείες πιθανά δεν θα είναι να είναι σε θέση να ανταγωνιστούν τις τιμές του εισαγόμενου χάλυβα και ενδεχομένως τα εργοστάσιά τους να έρθουν αντιμέτωπα ακόμα και με κλείσιμο.

Οι δασμοί αντιντάμπινγκ σημαίνουν ότι η Βρετανία μπορεί να λάβει μέτρα όταν τα εμπορεύματα πωλούνται κάτω από την κανονική τους αξία.

Η Βρετανία επέκτεινε τέτοιους δασμούς στον κινεζικό χάλυβα οπλισμού τον Μάρτιο και στον χάλυβα ψυχρής έλασης από την Κίνα και τη Ρωσία τον περασμένο Αύγουστο.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News