Business & Finance Τετάρτη 28/06/2023, 14:06
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στέλεχος της Sony «καίει» τη Microsoft: «Η εξαγορά της Activision θα ζημιώσει τo PlayStation»

Στέλεχος της Sony «καίει» τη Microsoft: «Η εξαγορά της Activision θα ζημιώσει τo PlayStation»

Η εξαγορά της Activision Blizzard Inc. από τη Microsoft Corp. θα πλήξει την επιχείρηση κονσολών της Sony Group Corp και θα δώσει στους παίκτες του PlayStation μια «υποβαθμισμένη» εμπειρία, κατέθεσε στέλεχος του ιαπωνικού κολοσσού ηλεκτρονικών, ενισχύοντας τον ισχυρισμό της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC) ότι η συμφωνία θα παρεμπόδιζε τον ανταγωνισμό της αγοράς.

«Πιστεύω ότι αυτή η συναλλαγή είναι ζημιογόνα για τον ανταγωνισμό», δήλωσε ο James Ryan, επικεφαλής της Sony Interactive Entertainment. Η κατάθεσή του, η οποία ήταν μαγνητοσκοπημένη από πριν, προβλήθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο, όπου ο δικαστής πρέπει να αποφασίσει για το μέλλον της συμφωνίας.

Ο Ryan είπε ότι προβλέπει ότι η Microsoft θα χρησιμοποιήσει τον δημοφιλή τίτλο Call of Duty της Activision «για να μας βλάψει», αποκλείοντας ενδεχομένως το περιεχόμενο του παιχνιδιού από το PlayStation μέσω ενός «πλήρους ή μερικού αποκλεισμού».

Αυτό θα οδηγήσει σε «κάποιο είδος υποβαθμισμένης εμπειρίας» για τους παίκτες του PlayStation που παίζουν το Call of Duty, είπε ο Ryan. Η Microsoft θα χρησιμοποιούσε το παιχνίδι για να «τοποθετήσει σε μειονεκτική θέση» τη Sony και να οδηγήσει τους παίκτες του PlayStation σε υπηρεσίες Xbox όπως το πρόγραμμα συνδρομής παιχνιδιών της Microsoft Game Pass, πρόσθεσε.

Η κατάθεση του Ryan θα μπορούσε να βοηθήσει το επιχείρημα της υπηρεσίας ότι η συναλλαγή θα βλάψει τους ανταγωνιστές της Microsoft στις αγορές για παιχνίδια κονσόλας και παιχνίδια cloud. Η Microsoft θα μπορούσε να αποκλείσει τα παιχνίδια Activision από συσκευές PlayStation, οι οποίες αυτή τη στιγμή κυριαρχούν στην αγορά κονσολών, δήλωσε η FTC.

«Η Microsoft θέλει να μεταφέρει το gaming στο μέλλον συναντώντας παίκτες όπου βρίσκονται σε διάφορες πλατφόρμες, ενώ η Sony θέλει να προστατεύσει τη δεσπόζουσα θέση της», δήλωσε εκπρόσωπος της Microsoft. «Γι’ αυτό οι ηγέτες μας θα εμφανιστούν αυτοπροσώπως για να καταθέσουν πώς αυτή η συγχώνευση ωφελεί τους παίκτες».

Την περασμένη εβδομάδα, ο Phil Spencer της Microsoft, ο οποίος ηγείται των παιχνιδιών Xbox, υποσχέθηκε στο δικαστήριο ότι το Call of Duty θα παραμείνει διαθέσιμο στο PlayStation. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg 

Διαβάστε επίσης: 

Microsoft: Στόχος τα 500 δισ. δολάρια σε πωλήσεις ως το 2030 

Η Microsoft μάζευε στοιχεία παιδιών μέσω του Xbox – Πρόστιμο 20 εκατ. δολαρίων

Microsoft: Έφεση για την απόρριψη από τις βρετανικές αρχές της εξαγοράς της Activision

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News