Business & Finance Τετάρτη 28/06/2023, 12:51
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η εταιρεία που πληρώνει τους μαθητευόμενους 120 δολάρια την ώρα

Η εταιρεία που πληρώνει τους μαθητευόμενους 120 δολάρια την ώρα

Μια δουλειά στη Wall Street δεν είναι πια τόσο ελκυστική όσο ήταν παλαιότερα. Η στασιμότητα στις αρχικές δημόσιες εγγραφές και στα επιχειρηματικά deals στον καιρό των υψηλών επιτοκίων σημαίνει ότι τα μπόνους μάλλον οδεύουν προς πτώση φέτος. Όπως αποκάλυψε η Wall Street Journal, μάλιστα, οι τραπεζίτες βγάζουν πλέον λιγότερα από τους δικηγόρους. Υπάρχει όμως μία κατηγορία εργαζομένων που ζει τη μεγάλη ζωή στη Wall Street, και αυτή δεν είναι άλλη από τους μαθητευόμενους του καλοκαιριού.

Η μέση αμοιβή για τους μαθητευόμενους στις κορυφαίες εταιρείες του finance έχει αυξηθεί κατά 19%, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο επικαλείται στοιχεία της Levels.fyi. Ειδικά στα hedge funds, οι αμοιβές των μαθητευόμενων είναι φέτος κατά 29% υψηλότερες σε σχέση με πέρυσι.

Στην Citadel και την Citadel Securities του δισεκατομμυριούχου επενδυτή Ken Griffin, για παράδειγμα, οι μαθητευόμενοι παίρνουν κατά μέσο όρο 120 δολάρια την ώρα, δηλαδή περίπου 25% περισσότερα σε σχέση με πέρυσι. Έτσι, για 40 ώρες δουλειάς την εβδομάδα, ένας μαθητευόμενος που ολοκληρώνει το πρόγραμμα των 11 εβδομάδων της εταιρείας βγάζει 52.800 δολάρια (πριν από τους φόρους). Όχι και άσχημα για καλοκαιρινή δουλειά ενός φοιτητή.

Όπως φαντάζεται κανείς, αυτές οι θέσεις είναι περιζήτητες. Η Citadel έλαβε φέτος πάνω από 69.000 αιτήσεις για το καλοκαιρινό πρόγραμμα μαθητείας της, δηλαδή 65% περισσότερες σε σχέση με πέρυσι. Όμως, θα πάρει μόλις 300 φοιτητές, δηλαδή λιγότερο από το 1% από όσους έκαναν αίτηση.

Ασφαλώς, οι αμοιβές της Citadel δεν αποτελούν τον κανόνα. Στην Bank of America, ο μέσος μαθητευόμενος βγάζει 41 δολάρια την ώρα ή 46 δολάρια στη Νέα Υόρκη. Έτσι, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού θα λάβει σχεδόν 20.000 δολάρια.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Όχι πια golden boys: Πώς οι δικηγόροι έφτασαν να βγάζουν περισσότερα από τους τραπεζίτες

Μειωμένα κατά 26% τα μπόνους στη Wall Street το 2022

Περικοπές εκατομμυρίων: Έξι CEOs που μείωσαν τις αμοιβές τους και γιατί

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News