Business & Finance Τρίτη 27/06/2023, 21:59
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιπλέον μείωση του εργατικού δυναμικού της Credit Suisse επιδιώκει η UBS

Επιπλέον μείωση του εργατικού δυναμικού της Credit Suisse επιδιώκει η UBS

Η UBS Group επιδιώκει να μειώσει περισσότερο από το μισό εργατικό δυναμικό της Credit Suisse από τον επόμενο μήνα ως αποτέλεσμα της εξαγοράς της τράπεζας, ανέφερε την Τρίτη το Bloomberg News.

Οι τραπεζίτες, οι επενδυτές, το προσωπικό υποστήριξης στην επενδυτική τράπεζα της Credit Suisse στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και σε ορισμένα μέρη της Ασίας αναμένεται να αντιμετωπίσουν το μεγαλύτερο κύμα απολύσεων, με σχεδόν όλες τις δραστηριότητες να βρίσκονται σε δυνητικό κίνδυνο, ανέφερε το δημοσίευμα.

Η UBS σκοπεύει τελικά να μειώσει το συνολικό (αλληλοκαλυπτόμενο) προσωπικό κατά περίπου 30%, ή 35.000 άτομα, με το προσωπικό της Credit Suisse να ανέρχεται σήμερα σε περίπου 45.000 άτομα, αναφέρει η έκθεση, επικαλούμενη άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Μέχρι και 10.000 θέσεις εργασίας θα περικοπούν αν συγχωνευθούν οι δραστηριότητες των δύο τραπεζών στην Ελβετία.

Η UBS και η Credit Suisse αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Το Reuters είχε αναφέρει την περασμένη εβδομάδα ότι η UBS θα περικόψει θέσεις εργασίας επενδυτικής τραπεζικής στην Ασία στην Credit Suisse τον επόμενο μήνα, με σημαντική μείωση των επενδυτικών τραπεζιτών που καλύπτουν την Αυστραλία και την Κίνα.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο διευθύνων σύμβουλος της UBS Sergio Ermotti προειδοποίησε για επώδυνες αποφάσεις σχετικά με τις περικοπές θέσεων εργασίας μετά την εξαγορά της Credit Suisse, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των πιθανών απολύσεων.

Η UBS ολοκλήρωσε τον Ιούνιο την επείγουσα εξαγορά της μαχόμενης αντίπαλης Credit Suisse, οδηγώντας στη δημιουργία ενός χρηματοοικονομικού γίγαντα και τραπεζικής και διαχείρισης πλούτου με ισολογισμό 1,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων και 120.000 εργαζόμενους.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News