Business & Finance Τρίτη 27/06/2023, 13:24
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Microsoft: Στόχος τα 500 δισ. δολάρια σε πωλήσεις ως το 2030 

Microsoft: Στόχος τα 500 δισ. δολάρια σε πωλήσεις ως το 2030 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft, Satya Nadella ανέφερε σε στελέχη και μέλη του διοικητικού συμβουλίου πέρυσι ότι η εταιρεία λογισμικού στοχεύει να φτάσει τα 500 δισ. δολάρια σε έσοδα μέχρι το οικονομικό έτος 2030, υπερ διπλασιάζοντας το τρέχον μέγεθός της. 

Όσα είπε ο Nadella, που υποδεικνύουν την ετήσια αύξηση των εσόδων κατά τουλάχιστον 10%, εμφανίστηκαν σε ένα σημείωμα που δημοσιοποιήθηκε ως μέρος της ακρόασης της Microsoft στο ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ, σχετικά με την εκκρεμή απόκτηση της εταιρείας παιχνιδιών Activision Blizzard.

Η Microsoft, μια από τις πιο πολύτιμες εταιρείες στον κόσμο, δεν τείνει να εκδίδει οικονομικές προβλέψεις για το μέλλον. Την τελευταία φορά που ανακοίνωσε τα κέρδη της, η εταιρεία παρείχε προβλέψεις μόνο για την τρέχουσα περίοδο, δηλαδή το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο.

Στην τελευταία αποκάλυψη, μέρος ενός σημειώματος 15 σελίδων με ένα συνοδευτικό έγγραφο 21 σελίδων, ο Nadella είπε ότι η Microsoft στοχεύει να επιτύχει τον στόχο της για το 2030 «εφαρμόζοντας μια εξελισσόμενη στρατηγική που είναι προσανατολισμένη στην ανάπτυξη και συνάδει με τη διαρκή αποστολή και τον πολιτισμό μας».

Ο Nadella περιέγραψε έναν στόχο «20/20», που συνεπάγεται αύξηση εσόδων 20% σε ετήσια βάση και 20% αύξηση στα κέρδη προ φόρων για το οικονομικό έτος 2022 και τα επόμενα έτη. Για το 2022, η Microsoft ολοκλήρωσε την ανάπτυξη κατά 18% στα 198,27 δισ. δολάρια σε έσοδα και 19% αύξηση στα κέρδη προ φόρων.

Στο σημείωμα, ο Nadella χρησιμοποίησε τη φράση Microsoft Plus για να περιγράψει προϊόντα που απευθύνονται σε καταναλωτές. Ωστόσο, είπε ότι ο κύριος μοχλός ανάπτυξης είναι το Microsoft Cloud, ένας όρος που αναφέρεται σε μια ευρεία σειρά προϊόντων που απευθύνονται σε εμπορικούς πελάτες, συμπεριλαμβανομένου του δημόσιου cloud Azure (το οποίο ανταγωνίζεται τα Amazon Web Services (AWS) και Google Cloud (GCP)), μέρη του Microsoft 365 και τμήματα του LinkedIn.

«Προτεραιότητά μας είναι να διατηρήσουμε την ανάπτυξη πάνω από το επιτόκιο της αγοράς για να επεκτείνουμε το προβάδισμά μας έναντι του GCP και να κλείσουμε το χάσμα με το AWS», έγραψε ο Nadella στο συνοδευτικό έγγραφο. 

Υπενθυμίζεται ότι η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ, προσπαθεί να εμποδίσει την αγορά 68,7 δισ. δολαρίων της Activision, από τη Microsoft.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Σε πορεία για νέο υψηλό η Microsoft

Microsoft: Τι απαντά για τους ισχυρισμούς παράνομης συλλογής δεδομένων παιδιών

Microsoft: Έφεση για την απόρριψη από τις βρετανικές αρχές της εξαγοράς της Activision

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS