Business & Finance Δευτέρα 26/06/2023, 21:30
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Οι άνδρες επιστρέφουν στον χώρο εργασίας τους πιο γρήγορα από τις γυναίκες

ΗΠΑ: Οι άνδρες επιστρέφουν στον χώρο εργασίας τους πιο γρήγορα από τις γυναίκες

Οι άνδρες εγκαταλείπουν την εξ αποστάσεως εργασία και επιστρέφουν στα γραφεία στις ΗΠΑ πιο γρήγορα από τις γυναίκες, σύμφωνα με νέα κυβερνητικά στοιχεία.

Το ποσοστό των ανδρών που εργάζονταν τουλάχιστον εν μέρει στο σπίτι μειώθηκε κατά μέσο όρο στο 28% το 2022 από περίπου 35% το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τα αποτελέσματα ετήσιας έρευνας που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη από το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας. Για τις γυναίκες, η αναλογία που εργάζονται τουλάχιστον εν μέρει στο σπίτι μειώθηκε ελαφρά, στο 41% από 41,5%.

Συνολικά, το 34% των Αμερικανών δήλωσαν ότι δούλευαν τουλάχιστον εν μέρει στο σπίτι το 2022, από 38% το 2021. Αλλά αυτό ήταν ακόμα πολύ πάνω από το 24% που ανέφερε ότι εργαζόταν τουλάχιστον εν μέρει στο σπίτι το 2019.

Λιγότεροι άνδρες στο σπίτι

Οι άνδρες ανέφεραν πολύ μεγαλύτερη μείωση του ποσοστού τους που εργάζονταν από το σπίτι πέρυσι

Source: Bureau of Labor Statistics American Time Use Survey

 

Οι εργαζόμενοι έχουν αξιοποιήσει τα μέγιστα την ευκαιρία τηλεργασίας μετά την πανδημία και εξακολουθούν να προτιμούν να έχουν την επιλογή να το κάνουν, παρά τις εκκλήσεις ορισμένων εταιρειών για επιστροφή στο χώρο εργασίας. Ο Chris Hyams, διευθύνων σύμβουλος της πλατφόρμας προσλήψεων Indeed, είπε ότι οι αναζητήσεις από άτομα που ψάχνουν για εργασία για θέσεις που είναι εξ αποστάσεως ή υβριδικές είναι σχεδόν πέντε φορές πάνω από τα επίπεδα πριν από την πανδημία.

Ωστόσο, ορισμένες μεγάλες εταιρείες έχουν αρχίσει να απαιτούν από τους εργαζόμενους να περνούν περισσότερο χρόνο στο γραφείο τον τελευταίο καιρό, συμπεριλαμβανομένων των Goldman Sachs, Apple και Amazon.com.

Η έρευνα American Time Use ρωτά τους συμμετέχοντες σχετικά με την εργασία, τις δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου, τη φροντίδα των παιδιών και άλλες χρήσεις του χρόνου τους σε μια μέση ημέρα.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσοι έχουν μεγαλύτερη εκπαίδευση είναι πολύ πιο πιθανό να εργάζονται από το σπίτι – με το 54% των κατόχων πτυχίου να δηλώνουν ότι το κάνουν, έναντι 18% όσων έχουν απολυτήριο γυμνασίου και χωρίς κολέγιο.

Μια πιθανή εξήγηση για την ανισότητα μεταξύ των φύλων: Οι γυναίκες συνεχίζουν να επωμίζονται το βάρος της οικιακής εργασίας και της φροντίδας των παιδιών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας.

Κατά μέσο όρο, το 47% των γυναικών ανέφεραν ότι έκαναν δουλειές του σπιτιού, σε σύγκριση με το 22% των ανδρών. Ταυτόχρονα, οι γυναίκες που ζούσαν σε νοικοκυριά με παιδιά κάτω των 6 ετών αφιέρωσαν 1,1 ώρα παρέχοντας σωματική φροντίδα, όπως μπάνιο ή τάισμα ενός παιδιού, ενώ οι άνδρες αφιέρωσαν 31 λεπτά σε αυτές τις εργασίες.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Η τηλεργασία δεν είναι για όλους: Τι θέλουν οι εργαζόμενοι που δεν μπορούν να δουλεύουν από το σπίτι

Οι χώρες που οι εργαζόμενοι δουλεύουν περισσότερες ώρες

Είναι η τηλεργασία ο επόμενος μεγάλος κίνδυνος για τις τράπεζες;

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News