Business & Finance Τετάρτη 21/06/2023, 19:51
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εταιρεία θέλει να υπάρχουν ιπτάμενα ταξί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 

Εταιρεία θέλει να υπάρχουν ιπτάμενα ταξί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 

Η πρωτοπόρος των αεροταξί Volocopter GmbH αγωνίζεται για να αποκτήσει μια βασική πιστοποίηση που είναι απαραίτητη για να ξεκινήσει η μεταφορά επιβατών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού σε ένα χρόνο από τώρα.

Ο Γερμανός κατασκευαστής ηλεκτρικών σκαφών κάθετης απογείωσης και προσγείωσης — ή eVTOL — λέει ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο για να λάβει πιστοποίηση το αεροσκάφος VoloCity, από τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές το δεύτερο τρίμηνο του 2024, ακριβώς πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στις 26 Ιουλίου.

«Είπαμε στις ομάδες μας ήδη ότι θα υπάρξουν πολλές άγρυπνες νύχτες», είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος Dirk Hoke σε δημοσιογράφους που παρευρέθηκαν στην Αεροπορική Έκθεση του Παρισιού, όπως μεταδίδει το Bloomberg. «Ποτέ δεν είπαμε ότι θα είναι εύκολο».

Η επιτυχής έναρξη της υπηρεσίας επιβατών εγκαίρως για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού θα ανέβαζε την αυτοπεποίθηση της γερμανικής startup έναντι αντιπάλων, όπως η Joby Aviation Inc. και η Archer Aviation Inc. 

Αργότερα, η Volocopter σχεδιάζει να εισάγει ένα αεροσκάφος με μεγαλύτερη χωρητικότητα, σε αντίθεση με αυτό το μοντέλο που μπορεί να μεταφέρει ένα πιλότο και έναν επιβάτη. 

Προς το παρόν, σύμφωνα με τον Hoke, η εταιρεία προώθησε αυτό το ταξί, «καθώς οι ρυθμιστικές αρχές προτιμούν τα απλά πράγματα». 
Η Volocopter έχει ικανότητα να παράγει 50 σκάφη VoloCity ετησίως, είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος.

Η εταιρεία που απασχολεί 700 υπαλλήλους, σχεδιάζει να διαθέτει 5 αεροταξί VoloCity στους Ολυμπιακούς Αγώνες, για διαδρομές εγκεκριμένες από τη γαλλική αεροπορική αρχή DGAC. Αυτές περιλαμβάνουν μία που να συνδέει την πόλη με το αεροδρόμιο Saint-Cyr κοντά στις Βερσαλλίες, το παλάτι των οποίων θα φιλοξενήσει ορισμένους Ολυμπιακούς αγώνες, και ένα άλλο από το αεροδρόμιο Le Bourget έως το αεροδρόμιο Charles de Gaulle. Αυτές οι διαδρομές είναι ήδη πιστοποιημένες για τυπικά ελικόπτερα, γεγονός που διευκόλυνε τη διαδικασία έγκρισης, είπε ο Hoke.

Η Volocopter διαθέτει ήδη πιστοποίηση για το σχεδιασμό και την παραγωγή του αεροσκάφους VoloCity. Το επόμενο εμπόδιο θα είναι η λήψη του πιστοποιητικού λειτουργίας, το οποίο αναμένει να αποκτήσει τον Σεπτέμβριο. Αυτό, με τη σειρά του, θα βοηθήσει να ανοίξει ο δρόμος για την κρίσιμη πιστοποίηση το επόμενο έτος, από τον Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπορίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν υπάρχουν εγγυήσεις για το πότε η Volocopter θα πάρει εγκρίσεις. Το VoloCity χρησιμοποιεί πολλές νέες τεχνολογίες – συμπεριλαμβανομένων μπαταριών για την τροφοδοσία του αεροσκάφους και καινοτόμων τύπων υλικών – που το καθιστούν πιο περίπλοκο για την αξιολόγηση των ρυθμιστών.

Ο Hoke είπε ότι βρίσκεται σε επαφή με τον EASA σε καθημερινή βάση καθώς ο αγώνας για την πιστοποίηση θερμαίνεται.

Η Volocopter δεν έλαβε άδεια να πετάξει απευθείας από τα αεροδρόμια Charles de Gaulle ή Le Bourget στο κέντρο της πόλης λόγω κτιρίων και άλλων ανησυχιών ασφαλείας.

«Θα μας άρεσε, αλλά όχι στο πρώτο βήμα», σημείωσε ο Hoke.

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News