Business & Finance Τετάρτη 21/06/2023, 19:17
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δικαστική απόφαση για Apple: Ανάκρινε παράνομα το προσωπικό σχετικά με το συνδικάτο 

Δικαστική απόφαση για Apple: Ανάκρινε παράνομα το προσωπικό σχετικά με το συνδικάτο 

Η Apple Inc. «ανάκρινε καταναγκαστικά» υπαλλήλους για τις συμπάθειές τους υπέρ του συνδικάτου και περιόρισε την κυκλοφορία των φυλλαδίων του, αποφάσισε ένας δικαστής εργατικού συμβουλίου των ΗΠΑ, σηματοδοτώντας μια νίκη για τους εργαζομένους στην πιο πολύτιμη εταιρεία του κόσμου.

Αναλυτικότερα, ο δικαστής αποφάσισε ότι η Apple παραβίασε τα δικαιώματα των εργαζομένων στο κατάστημά της στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου στη Νέα Υόρκη, ένα από τα πολλά σε όλη τη χώρα όπου οι εργαζόμενοι πραγματοποιούσαν συνδικαλιστικές εκστρατείες πέρυσι.

Ο δικαστής σημείωσε ότι η Apple θα πρέπει να υποχρεωθεί να «παύσει και να σταματήσει» την καταναγκαστική ανάκριση εργαζομένων σχετικά με τον νομικά προστατευμένο εργατικό ακτιβισμό τους. Σύμφωνα με την απόφαση, θα πρέπει να σταματήσει να κατάσχει έντυπα υπέρ του συνδικάτου και να «παρεμβαίνει, να περιορίζει ή να εξαναγκάζει τους εργαζόμενους» στην άσκηση των δικαιωμάτων τους.

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία με έδρα το Κουπερτίνο της Καλιφόρνια έχει αρνηθεί προηγουμένως ότι έκανε αδικοπραγία, σύμφωνα με το Bloomberg.

«Η Apple προωθεί ένα ανοιχτό και χωρίς αποκλεισμούς περιβάλλον εργασίας, όπου οι εργαζόμενοι όχι απλώς επιτρέπεται, αλλά ενθαρρύνονται, να μοιράζονται τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους για μια σειρά θεμάτων, από θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης έως ισότητα αμοιβών και οτιδήποτε άλλο θεωρούν ότι είναι σημαντικό στο χώρο εργασίας», δήλωσε ο δικηγόρος της εταιρείας Jason Stanevich τον Ιανουάριο, σε ακρόαση ενώπιον του δικαστή.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News