Business & Finance Τρίτη 20/06/2023, 21:20
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συμφωνία 3,2 δισ. δολ. με την Kraft και επέκταση στο Σικάγο για τη γαλλική Groupe Lactalis

Συμφωνία 3,2 δισ. δολ. με την Kraft και επέκταση στο Σικάγο για τη γαλλική Groupe Lactalis

Η μεγαλύτερη γαλακτοβιομηχανία στον κόσμο, η γαλλική Groupe Lactalis, επεκτείνεται στο Σικάγο μετά από μια συμφωνία ύψους 3,2 δισ. δολαρίων για την εξαγορά εμπορικών σημάτων τυριών από την Kraft Heinz Co.

Η οικογενειακή επιχείρηση σχεδιάζει να προσλάβει σχεδόν 100 άτομα στα γραφεία της στην πόλη των ανέμων κατά το επόμενο έτος, σύμφωνα με τον Peter Cotter, διευθύνοντα σύμβουλο της Lactalis Heritage Dairy -της επιχείρησης που διαχειρίζεται τα φυσικά σήματα τυριών που αγοράστηκαν από την Kraft.

Η επέκταση έρχεται καθώς η Lactalis ετοιμάζεται να διαχωρίσει τα συστήματα εφοδιαστικής αλυσίδας και χρηματοδότησης στο πλαίσιο της ενσωμάτωσης των εμπορικών σημάτων της Kraft, συμπεριλαμβανομένων των Cracker Barrel και Knudsen. Ο ελάχιστα γνωστός, γαλλικός γαλακτοκομικός γίγαντας έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια τις δραστηριότητές του στις ΗΠΑ, οι οποίες αποτελούν πλέον τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά του.

«Οι ΗΠΑ είναι προφανώς μια πολύ μεγαλύτερη χώρα από ό,τι η Γαλλία», δήλωσε ο Cotter κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο γραφείο της εταιρείας στην περιοχή West Loop του Σικάγο. «Η απόλυτη ευκαιρία ανάπτυξης που υπάρχει νομίζω ότι την καθιστά την τέλεια αγορά ανάπτυξης».

Η Lactalis συμφώνησε να αγοράσει την επιχείρηση παραδοσιακών τυριών της Kraft το 2020 και έκτοτε ολοκλήρωσε την πρώτη φάση του διαχωρισμού, η οποία περιελάμβανε τις πωλήσεις, το μάρκετινγκ, το ανθρώπινο δυναμικό, τον εμπορικό τομέα και την παραγωγή, δήλωσε ο Cotter. Η μεταβατική συμφωνία για την εφοδιαστική αλυσίδα και τα οικονομικά συστήματα θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο, είπε.

Η Lactalis, η οποία ιδρύθηκε το 1933 και είναι γνωστή για το τυρί President, προσλαμβάνει τώρα υπαλλήλους για την ανάπτυξη αυτών των τομέων και αναμένει να έχει περισσότερους από 850 υπαλλήλους στα γραφεία της στο Σικάγο μέχρι το τέλος του έτους. Η Lactalis Heritage Dairy αντιπροσωπεύει το 39% των συνολικών δραστηριοτήτων του ομίλου στις ΗΠΑ.

Η Lactalis αναφέρει ότι οι προσλήψεις εξακολουθούν να αποτελούν πρόκληση στους τομείς της μηχανικής, της παραγωγής και άλλων τεχνικών τομέων, αλλά η εταιρεία είναι βέβαιη ότι μπορεί να συνεχίσει να βρει εργαζόμενους από εταιρείες που αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την πόλη. Ο Cotter αναφέρθηκε επίσης στις εγκαταστάσεις της εταιρείας σε μια μοντέρνα γειτονιά κοντά σε ένα πυκνό δίκτυο του προαστιακού σιδηροδρόμου που αποτελούν δέλεαρ για την προσέλκυση ταλέντων.

«Προσλάβαμε αρκετά άτομα από άλλες επιχειρήσεις της περιοχής, οι οποίες είτε μείωσαν τις δραστηριότητές τους είτε άλλαξαν την έδρα τους», δήλωσε ο Cotter, χωρίς να κατονομάσει τις εταιρείες.

Η Caterpillar Inc., η Boeing Co. και η Tyson Foods Inc. είναι μεταξύ των εταιρειών που έχουν αποχωρήσει ή μειώσει τις δραστηριότητές τους στην περιοχή του Σικάγο, καθώς και το αμοιβαίο κεφάλαιο αντιστάθμισης κινδύνου Citadel του δισεκατομμυριούχου Ken Griffin.

Η περιορισμένη αγορά εργασίας είναι ένας από τους λόγους που ο πληθωρισμός παραμένει στασιμος, δήλωσε ο Cotter. Το κόστος των καυσίμων έχει μειωθεί, αλλά εξακολουθεί να μην ανταποκρίνεται στα ιστορικά επίπεδα, και οι γαλακτοπαραγωγοί εξακολουθούν να πιέζονται από το υψηλό κόστος των ζωοτροφών, ενισχύοντας τις ανησυχίες ότι ορισμένοι θα περιορίσουν τα κοπάδια ή θα αποσυρθούν εντελώς από την αγορά, μειώνοντας έτσι τις πρώτες ύλες.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News