Business & Finance Τρίτη 20/06/2023, 18:59
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Alibaba: Νέος πρόεδρος και CEO εν μέσω μεγάλης ανανέωσης 

Alibaba: Νέος πρόεδρος και CEO εν μέσω μεγάλης ανανέωσης 

Η Alibaba αντικαθιστά τον πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο Daniel Zhang, καθώς ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας υφίσταται τη μεγαλύτερη ανανέωση στην ιστορία του.

Ο Joseph Tsai, εκτελεστικός αντιπρόεδρος και συνιδρυτής της Alibaba, θα διαδεχθεί τον Zhang ως πρόεδρος, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία και μεταδίδει το CNN. Ο Eddie Wu, πρόεδρος της μονάδας ηλεκτρονικού εμπορίου Taobao και του Tmall Group, θα πάρει τη θέση του Zhang ως διευθύνων σύμβουλος.
Και οι δύο άνδρες θα λάβουν επίσημα τις θέσεις τους το Σεπτέμβριο, ενώ ο Zhang θα συνεχίσει να είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της μονάδας cloud της Alibaba.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Alibaba υφίσταται σημαντική αλλαγή στην εκτελεστική ηγεσία μέσα σε λίγα χρόνια μετά την αποχώρηση του συνιδρυτή Jack Ma το 2019. Επίσης έρχεται μόλις λίγους μήνες αφότου η εταιρεία ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωσή της τα τελευταία 24 χρόνια.

Η εταιρεία δήλωσε τον Μάρτιο ότι χωριζόταν σε έξι ξεχωριστές μονάδες. Κάθε μονάδα εποπτεύεται πλέον από τον δικό της Διευθύνοντα Σύμβουλο και τους διευθυντές του διοικητικού συμβουλίου και οι περισσότεροι από αυτούς μπορούν να επιδιώξουν ξεχωριστή άντληση κεφαλαίων.

«Είναι η κατάλληλη στιγμή για μένα να κάνω μια μετάβαση, δεδομένης της σημασίας του Alibaba Cloud Intelligence Group καθώς προχωρά προς ένα πλήρες spin-off», δήλωσε ο Zhang. Να σημειωθεί πως είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Alibaba από το 2015.

Την ίδια στιγμή πρόσθεσε ότι η εμφάνιση της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης έχει ανοίξει «συναρπαστικές νέες ευκαιρίες» για τις επιχειρήσεις cloud της εταιρείας.

Ο Wu, επίσης συνιδρυτής της Alibaba, υπηρέτησε ως διευθυντής τεχνολογίας στην αρχή της εταιρείας το 1999.

«Ενώ ο τρέχων μετασχηματισμός μας φέρνει μια νέα εταιρική οργανωτική δομή και δομή διακυβέρνησης, η αποστολή της Alibaba παραμένει αμετάβλητη», τόνισε.

Η Alibaba είναι η μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου της Κίνας, με περισσότερους από 900 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες ετησίως στις πλατφόρμες Taobao και Tmall. Διαχειρίζεται επίσης τις μεγαλύτερες πλατφόρμες cloud και ψηφιακών πληρωμών της χώρας.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Alibaba: Ο Jack Ma συμμετείχε στην εκδήλωση της εταιρείας στο Hangzhou

Η Alibaba επεκτείνεται περαιτέρω στην Ευρώπη

Alibaba: Διαψεύδει τις φήμες περί απολύσεων, προσλαμβάνοντας 15.000 άτομα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News