Business & Finance Δευτέρα 19/06/2023, 20:45
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γερμανία: Άσκηση έκτακτης ανάγκης το Σεπτέμβριο σε περίπτωση νέας ενεργειακής κρίσης

Γερμανία: Άσκηση έκτακτης ανάγκης το Σεπτέμβριο σε περίπτωση νέας ενεργειακής κρίσης

Η ρυθμιστική αρχή ενέργειας της Γερμανίας θα πραγματοποιήσει μια μεγάλης κλίμακας άσκηση έκτακτης ανάγκης με εταιρείες αυτόν το Σεπτέμβριο, δοκιμάζοντας την ετοιμότητά τους σε περίπτωση απότομης μείωσης των προμηθειών φυσικού αερίου.

Ενώ η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης απέτρεψε μια κρίση φυσικού αερίου τον περασμένο χειμώνα, δεν έχει ακόμη ακυρώσει το καθεστώς έκτακτης ανάγκης που ενεργοποιήθηκε τον περασμένο Ιούνιο. Οι ταραχώδεις διακυμάνσεις των τιμών αυτόν τον μήνα υπενθύμισαν ότι οι κίνδυνοι προσφοράς παραμένουν.

Ο υπουργός Οικονομίας της χώρας προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα ότι η Γερμανία μπορεί να εξακολουθήσει να αναγκαστεί να σταματήσει ή ακόμα και να μειώσει τη βιομηχανική χρήση, εάν η συμφωνία διαμετακόμισης φυσικού αερίου της Ουκρανίας με τη Ρωσία δεν παραταθεί μετά τη λήξη της στο τέλος του επόμενου έτους. Οι φορείς εκμετάλλευσης αποθήκευσης φυσικού αερίου της Γερμανίας έχουν επίσης προειδοποιήσει ότι οι χώροι αποθήκευσης θα μπορούσαν να εξαντληθούν πλήρως έως τον Ιανουάριο του 2024 – ακόμη και αν επιμείνουν οι σημερινές συνθήκες χαμηλής ζήτησης.

Η μονοήμερη δοκιμή είναι η πρώτη του είδους της και θα πρέπει να περιλαμβάνει διαφορετικά κρατίδια, φορείς εκμετάλλευσης δικτύου, προμηθευτές φυσικού αερίου και μεγάλους πελάτες της βιομηχανίας, δήλωσε εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής υπηρεσίας διαχείρισης δικτύου. Η προσοχή επικεντρώνεται στη διαδικασία επικοινωνίας και λήψης αποφάσεων της εν λόγω υπηρεσίας σε περίπτωση κρίσης. 

 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Διαβάστε επίσης:

Φυσικό αέριο: Η απειλή μιας νέας ενεργειακής κρίσης πλανάται πάνω από την Ευρώπη

Φυσικό αέριο: Κλείνει το μεγαλύτερο κοίτασμα της Ευρώπης – Άλμα 24% στις τιμές

Γερμανία: Σε κίνδυνο η βιομηχανική παραγωγή της, εάν σταματήσει η ρωσική ροή φυσικού αερίου

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News