Business & Finance Δευτέρα 19/06/2023, 16:39
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιδείνωση στα M&A: Πτώση κερδοφορίας 50% βλέπει φέτος η Rothschild

Επιδείνωση στα M&A: Πτώση κερδοφορίας 50% βλέπει φέτος η Rothschild

Πτώση 50% στην κερδοφορία της αναμένει η Rothschild φέτος, πριν την προγραμματισμένη έξοδό της από το χρηματιστήριο. Τις προβλέψεις αυτές απέδωσε στην επιδείνωση του κλίματος στον τομέα συγχωνεύσεων και εξαγορών (M&A).

Η ιστορική τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα πως η καθαρή κερδοφορία της για το πρώτο εξάμηνο του έτους αναμένεται να διαμορφωθεί  κοντά στα 125 εκατ. ευρώ και για ολόκληρο το 2023 περίπου στα 280 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα, το πρώτο εξάμηνο του 2022 έφτανε τα 249 εκατ. ευρώ και ολόκληρο το έτος στα 606 εκατ. ευρώ.

Σημείωσε, όμως, ότι οι επιδόσεις των τμημάτων διαχείρισης πλούτου και περιουσιακών στοιχείων προβλέπεται να παραμείνουν ισχυρές.

Η Rothschild αφήνει το χρηματιστήριο

Υπενθυμίζεται ότι η Rothschild, ένα από τα πιο εμβληματικά ονόματα του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού τομέα, έχει δρομολογήσει από την αρχή του έτους την έξοδό της από το χρηματιστήριο. Η συμφωνία αυτή, στην οποία εμπλέκονται μερικές από τις πλουσιότερες οικογένειες της Γαλλίας, αποτιμάται κοντά στα 3,7 δισ. ευρώ. 

«Καμία από τις επιχειρήσεις του ομίλου δεν χρειάζεται πρόσβαση σε κεφάλαια από τις δημόσιες αγορές μετοχών. Επίσης, κάθε μία από τις επιχειρήσεις αξιολογείται καλύτερα με βάση τις μακροπρόθεσμες επιδόσεις της και όχι τα βραχυπρόθεσμα κέρδη. Αυτό καθιστά την ιδιωτική ιδιοκτησία του ομίλου καταλληλότερη σε σχέση με μία δημόσια εγγραφή στο χρηματιστήριο», αναφερόταν στην ανακοίνωση της Concordia, της εταιρείας συμμετοχών που ελέγχεται από την τραπεζική δυναστεία, πριν από λίγους μήνες.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Τέλος εποχής: Γιατί η Rothschild αφήνει το χρηματιστήριο

Ο θάνατος του τραπεζίτη: Ποιος ήταν ο Evelyn de Rothschild

Η πλουσιότερη οικογένεια όλων των εποχών γεννήθηκε στο εβραϊκό γκέτο της Φρανκφούρτης

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News