Business & Finance Δευτέρα 19/06/2023, 16:27
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Airbus: Συμφωνία 6,7 δισ. δολαρίων με τη Σαουδική Αραβία για ελικόπτερα 

Airbus: Συμφωνία 6,7 δισ. δολαρίων με τη Σαουδική Αραβία για ελικόπτερα 

Η Airbus SE υπέγραψε επενδυτική συμφωνία αξίας άνω των 25 δισ. ριάλ (6,7 δισ. δολάρια) για την κατασκευή στρατιωτικών και πολιτικών ελικοπτέρων στη Σαουδική Αραβία, με μια τοπική αμυντική εταιρεία.

Η Airbus και η Scopa Industries Corp. συμφώνησαν να αναπτύξουν μια εγκατάσταση κατασκευής ελικοπτέρων στη Σαουδική Αραβία, με την κατασκευή του εργοστασίου να αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του επόμενου έτους, δήλωσε ο Fawaz Alakeel, Διευθύνων Σύμβουλος της Scopa. Το εργοστάσιο θα μπορεί να παράγει έως και 100 στρατιωτικά και εμπορικά ελικόπτερα μέχρι το τέλος της δεκαετίας, πρόσθεσε.

Η οικοδόμηση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας είναι μέρος του σχεδίου του διαδόχου Mohammed Bin Salman να διαφοροποιήσει την εξαρτώμενη από το πετρέλαιο,  οικονομία της Σαουδικής Αραβίας. Θέλει οι μισές από τις στρατιωτικές δαπάνες του βασιλείου να δαπανώνται τοπικά έως το 2030. Η Σαουδική Αραβία έχει έναν από τους μεγαλύτερους αμυντικούς προϋπολογισμούς στον κόσμο, πίσω από τις ΗΠΑ, την Κίνα, τη Ρωσία και την Ινδία.
«Δουλεύαμε με την Airbus για αυτή τη συμφωνία ένα χρόνο, μέχρι να κλειστεί», είπε ο Alakeel.

Ο πρίγκιπας βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη Γαλλία με μια μεγάλη αντιπροσωπεία Σαουδάραβων αξιωματούχων και επιχειρηματιών και την περασμένη εβδομάδα συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Emmanuel Macron, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η εγκατάσταση ελικοπτέρων της Σαουδικής Αραβίας θα είναι η πρώτη της Airbus στην περιοχή και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για εξαγωγές σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής στο μέλλον, δήλωσε ο Alakeel.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης:

Η Airbus σε συζητήσεις για μεγάλη συμφωνία με τη Viva του Μεξικού

Boeing: Υποχωρούν τα προβλήματα στις παραδόσεις αεροσκαφών

Αεροπορικές: Στους Ευρωπαίους φορολογούμενους το κόστος των πράσινων καυσίμων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News