Business & Finance Κυριακή 18/06/2023, 21:33
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Airbus σε συζητήσεις για μεγάλη συμφωνία με τη Viva του Μεξικού

Η Airbus σε συζητήσεις για μεγάλη συμφωνία με τη Viva του Μεξικού

Η Airbus SE βρίσκεται σε συνομιλίες με την Grupo Viva Aerobus SAB για μια μεγάλη παραγγελία αεροσκαφών που θα τροφοδοτούσε την επέκταση του αερομεταφορέα χαμηλού κόστους από το Μεξικό, είπαν άνθρωποι που έχουν γνώση των συζητήσεων.

Οι εταιρείες διεξάγουν συνομιλίες και ενδέχεται να ανακοινώσουν μια συμφωνία στην Αεροπορική Έκθεση του Παρισιού που ξεκινά τη Δευτέρα, δήλωσαν οι άνθρωποι στο Bloomberg, ζητώντας να μην κατονομαστούν. Μια παραγγελία θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 100 αεροσκάφη, είπε ένας από αυτούς.

Οι διαπραγματεύσεις δεν είναι σε τελικό στάδιο και παραμένει ο κίνδυνος να μην επιτευχθεί συμφωνία αυτή την εβδομάδα, είπαν οι άνθρωποι. Η Airbus αρνήθηκε να σχολιάσει, ενώ η Viva δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

Η Viva διέθετε στόλο 70 αεροσκαφών Airbus στα τέλη Μαρτίου, αποτελούμενο από μια ποικιλία μοντέλων, σύμφωνα με τον ιστότοπό της.

Η αεροπορική εταιρεία είπε ότι διαθέτει τον νεότερο στόλο στο Μεξικό και έναν από τους πιο ενημερωμένους στη Βόρεια Αμερική.

Μόλις πριν από λίγο καιρό, η Viva Aerobus ήταν τέταρτη στην εγχώρια αγορά του Μεξικού από πλευράς επιβατών, μεταφέροντας 9,1 εκατομμύρια εγχώριους ταξιδιώτες το 2018. Ακολουθούσε τη Volaris, την Aeromexico και την Interjet. Τώρα η αεροπορική εταιρεία έχει ξεπεράσει την Grupo Aeromexico SAB στους εσωτερικούς επιβάτες, έχοντας μεγαλύτερη ανάγκη για πρόσθετα αεροσκάφη.

Η Airbus εργάζεται πάνω σε ορισμένες μεγάλες παραγγελίες στην έκθεση του Παρισιού, την πρώτη εκδήλωση στην πόλη από το τέλος της πανδημίας. Μεταξύ των πιθανών συμφωνιών είναι μια συμφωνία με την IndiGo της Ινδίας, καθώς και με την εταιρεία Flynas της Σαουδικής Αραβίας, είπαν άνθρωποι που γνωρίζουν τις συνομιλίες.

moneyreview.gr 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News