Business & Finance Κυριακή 18/06/2023, 18:32
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Elon Musk: Οι περισσότεροι φόροι στους πλούσιους θα πλήξουν τους χαμηλόμισθους  

Elon Musk: Οι περισσότεροι φόροι στους πλούσιους θα πλήξουν τους χαμηλόμισθους  

Ο Elon Musk, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και επικεφαλής της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla Inc., είπε ότι η έκκληση του προέδρου των ΗΠΑ, Joe Biden, για περισσότερους φόρους στους υπερπλούσιους Αμερικανούς θα βλάψει μόνο τις ομάδες χαμηλού προς μεσαίου εισοδήματος.

«Συμφωνώ ότι θα πρέπει να καταστήσουμε παράνομα τα περίτεχνα προγράμματα φοροαποφυγής, αλλά αν ενεργήσουμε σύμφωνα με αυτό θα αναστατωθούν πολλοί δωρητές, επομένως θα έχουμε λόγια, αλλά όχι δράση», είπε σε ένα tweet. «Αυτοί που στην πραγματικότητα θα αναγκαστούν να σηκώσουν το βάρος των υπερβολικών κρατικών δαπανών είναι μισθωτοί χαμηλότερου έως μεσαίου εισοδήματος, καθώς δεν μπορούν να ξεφύγουν από τον φόρο μισθών».

Το tweet του Musk ήρθε ως απάντηση σε ένα από τον Biden που έλεγε: «Είναι καιρός οι υπερπλούσιοι να αρχίσουν να πληρώνουν το μερίδιο τους». 

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του συγκέντρωσης στη Φιλαδέλφεια το Σάββατο, ο Biden ζήτησε από τους συνδικαλιστές να υποστηρίξουν την προσπάθεια επανεκλογής του και πρότεινε νέους φόρους στους πλούσιους και τις εταιρείες. 

Ενώ ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων στις ΗΠΑ έχει αυξηθεί σε περίπου 1.000, πληρώνουν περίπου το 8% των κερδών τους σε φόρους, υπογράμμισε.

«Πλήρωσαν με χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή από τους δασκάλους, από τους πυροσβέστες, πιθανώς οποιονδήποτε σε αυτή την αίθουσα. Ήρθε η ώρα να πληρώσουν έναν ελάχιστο φόρο. Δεν με πειράζει να είναι δισεκατομμυριούχοι. Απλώς να πληρώσουν το δίκαιο μερίδιό τους», τόνισε ο Biden.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg 

Διαβάστε επίσης: 

Έλον Μασκ: Η κεφαλαιοποίηση της Tesla άμεσα συνδεδεμένη με την αυτόνομη οδήγηση

Ο Musk αναμένει ότι η Neuralink θα προχωρήσει εντός του 2023 στην πρώτη εμφύτευση τσιπ εγκεφάλου

Twitter: Ο συνιδρυτής του ήταν «λυπημένος» μετά την αγορά από τον Musk

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News