Business & Finance Πέμπτη 15/06/2023, 21:55
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το πετρέλαιο ανακάμπτει καθώς η αύξηση της ζήτησης στην Κίνα κατευνάζει τις ανησυχίες για αύξηση των επιτοκίων

Το πετρέλαιο ανακάμπτει καθώς η αύξηση της ζήτησης στην Κίνα κατευνάζει τις ανησυχίες για αύξηση των επιτοκίων

Το πετρέλαιο ανέκαμψε από τις απώλειες της Τετάρτης, καθώς η ενίσχυση της ζήτησης στην Κίνα υπερίσχυσε των ανησυχιών για περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων στις ΗΠΑ.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης WTI πλησίασαν τα 71 δολάρια το βαρέλι την Πέμπτη, το υψηλότερο επίπεδο εδώ και σχεδόν μία εβδομάδα. Η Κίνα εξέδωσε αυτή την εβδομάδα μεγαλύτερες ποσοστώσεις εισαγωγής αργού από ό,τι ένα χρόνο νωρίτερα, και ενώ τα κέρδη δεν ήταν τόσο μεγάλα όσο ήλπιζαν ορισμένοι συμμετέχοντες στην αγορά, ήταν αρκετά για να αντισταθμίσουν το πτωτικό κλίμα που προήλθε από την προειδοποίηση της Federal Reserve για υψηλότερο από το αναμενόμενο κόστος δανεισμού.

«Αν και η ανάπτυξη εξακολουθεί να είναι πιο αργή από ό,τι περίμεναν οι περισσότεροι επενδυτές, εξακολουθεί να αυξάνεται», δήλωσε ο Dennis Kissler, ανώτερος αντιπρόεδρος για τις συναλλαγές στην BOK Financial Securities. 

Το πετρέλαιο ανακάμπτει καθώς η αύξηση της ζήτησης στην Κίνα κατευνάζει τις ανησυχίες για αύξηση των επιτοκίων-1

 

Το αργό στη Νέα Υόρκη έχει χάσει 13% φέτος και παρασύρεται πλάγια σε ένα στενό εύρος τιμών από τις αρχές Μαΐου, καθώς οι ανησυχίες σχετικά με μια πιθανή επιβράδυνση των ΗΠΑ και μια ισχνή ανάκαμψη της οικονομίας της Κίνας αντιπαλεύουν με τις περικοπές της προσφοράς υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας. Η ζήτηση πετρελαίου της Κίνας τον περασμένο μήνα αυξήθηκε κατά 17% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, ενώ η βιομηχανική παραγωγή επίσης αυξήθηκε, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη.

Οι τιμές των πετρελαϊκών καυσίμων είναι πολύ υψηλές με το WTI Ιουλίου να σημειώνει άνοδο 2,45 δολάρια στα 70,72 δολάρια το βαρέλι στις 13:42 στη Νέα Υόρκη (20:42 ώρα Ελλάδος), ενώ το Brent Αυγούστου αυξήθηκε κατά 2,74 δολάρια στα 75,94 δολάρια το βαρέλι.

moneyreview.gr με πληροφορίες από bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News