Business & Finance Κυριακή 10/01/2021, 21:40
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σολτς: Βλέπει αμυδρή οικονομική ανάκαμψη στον ορίζοντα

Σολτς: Βλέπει αμυδρή οικονομική ανάκαμψη στον ορίζοντα

Αμυδρή οικονομική ανάκαμψη στον ορίζοντα βλέπει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς χάρη στην εκτεταμένη κρατική βοήθεια προς επιχειρήσεις και νοικοκυριά στη Γερμανία, που έχει ανασχέσει μεγάλο μέρος των επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης, όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών απέδωσε στα δημοσιονομικά μέτρα στήριξης του Βερολίνου τη διάσωση θέσεων εργασίας, μιλώντας σε στελέχη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας (SPD).

Ο Σολτς θα είναι υποψήφιος του κόμματος για την καγκελαρία στις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου και έχει ασκήσει ήδη πίεση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να χαλαρώσει τους όρους περί κρατικών ενισχύσεων προς τις επιχειρήσεις εν μέσω πανδημίας. Επικριτές της χαλάρωσης αυτής ωστόσο σημειώνουν ότι οι τεράστιες δυνατότητες για κρατική βοήθεια στη Γερμανία σε σχέση με άλλες χώρες δημιουργούν κίνδυνο διεύρυνσης των ανισοτήτων εντός ΕΕ.

Χωρίς την κρατική βοήθεια, η κατάσταση θα ήταν ζοφερή, τόνισε ο κ. Σολτς, προσθέτοντας ότι μέχρι τις εκλογές η πανδημία θα αποτελεί σε μεγάλο βαθμό παρελθόν και η κρατική βοήθεια την περίοδο της κρίσης θα θεωρείται success story.

Πηγή: Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News