Business & Finance Πέμπτη 15/06/2023, 20:16
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Alibaba επεκτείνεται περαιτέρω στην Ευρώπη

Η Alibaba επεκτείνεται περαιτέρω στην Ευρώπη

Η Alibaba θα επεκτείνει έναν από τους βασικούς ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου της Κίνας στην Ευρώπη, δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας σηματοδοτώντας ένα σημαντικό βήμα στη διεθνή ώθηση του κινεζικού τεχνολογικού γίγαντα.

Η ανακοίνωση έρχεται μόλις δύο μήνες αφότου η Alibaba, η μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου της Κίνας, ανακοίνωσε τα σχέδιά της να χωρίσει τις δραστηριότητές της σε έξι μονάδες, μια κίνηση που σχεδιάστηκε για να δώσει σε κάθε μονάδα μεγαλύτερη αυτονομία και εξουσία για ταχύτερη λήψη αποφάσεων.

Ο Michael Evans, πρόεδρος της Alibaba, τόνισε ότι η εταιρεία θα φέρει στην Ευρώπη μία από τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού εμπορίου της Κίνας, την Tmall, σύμφωνα με το CNBC.

«Έτσι θα δείτε κάτι που ονομάζεται Tmall που έχουμε στην Κίνα, στην Ευρώπη, που σημαίνει ότι θα εξυπηρετούμε τοπικές μάρκες και τοπικούς καταναλωτές στην τοπική αγορά», σημείωσε ο Evans στο συνέδριο Viva Tech στο Παρίσι της Γαλλίας.

Επιπλέον αποκάλυψε ότι η εταιρεία αυτή τη στιγμή πραγματοποιεί ένα πιλοτικό έργο στην Ισπανία, το οποίο «θα επεκταθεί σε όλη την Ευρώπη».

Στην Κίνα, το Tmall είναι ένας ιστότοπος και μια εφαρμογή της Alibaba που εστιάζει περισσότερο στην πώληση ξένων εμπορικών σημάτων σε Κινέζους καταναλωτές.

Η κυκλοφορία του Tmall στην Ευρώπη αντικατοπτρίζει μια σημαντική αλλαγή στη στρατηγική της Alibaba στις διεθνείς δραστηριότητες ηλεκτρονικού εμπορίου της.

Αν και η διεθνής ώθηση της Alibaba στις ηλεκτρονικές αγορές δεν είναι νέα, έχει επικεντρωθεί σε έναν ιστότοπο που ονομάζεται AliExpress στην Ευρώπη. Ωστόσο, η AliExpress έχει αγαθά που αποστέλλονται από την Κίνα στη γηραιά ήπειρο. Οι χρόνοι αποστολής είναι συχνά μεγάλοι, αν και τα προϊόντα μπορεί να είναι φθηνότερα από τα ανταγωνιστικά.

Ωστόσο, η πρόταση του Evans είναι ότι το Tmall στην Ευρώπη θα επικεντρωθεί στην πώληση τοπικών εμπορικών σημάτων σε τοπικούς αγοραστές. Δεν είναι σαφές εάν αυτό θα συγχωνευόταν με οποιονδήποτε τρόπο με το AliExpress.

«Η Ευρώπη είναι κορυφαία προτεραιότητα για όλες τις επιχειρήσεις που έχουν διεθνή συνιστώσα», πρόσθεσε ο Evans.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News