Business & Finance Πέμπτη 15/06/2023, 17:39
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ινδία: Η βιομηχανία γάμων αξίας 210 δισ. δολαρίων επεκτείνεται στις τελετές των ΛΟΑΤΚΙ+ 

Ινδία: Η βιομηχανία γάμων αξίας 210 δισ. δολαρίων επεκτείνεται στις τελετές των ΛΟΑΤΚΙ+ 

Ο γάμος των Chaitanya Sharma και Abhishek Ray έγινε πρωτοσέλιδο στην Ινδία, όχι επειδή είναι διάσημοι ή επειδή κάτι πήγε στραβά, αλλά επειδή είναι και οι δύο άνδρες. 

«Αν γιορτάζουμε τη συνύπαρξή μας, τότε θα πρέπει να είναι με τον ίδιο τρόπο που κάνει κάθε άλλο ετεροφυλόφιλο ζευγάρι», είπε ο Sharma, ο οποίος έκανε έκπληξη στον Ray, κάνοντάς του πρόταση κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στο Ταζ Μαχάλ. «Αποφασίσαμε να κάνουμε έναν παραδοσιακό γάμο με όλα τα έθιμα και τις τελετές και όχι απλώς μια τελετή δέσμευσης».

Να σημειωθεί ότι οι όρκοι τους δεν αναγνωρίζονται νομικά στη χώρα, αν και είναι πιθανό να νομιμοποιηθεί ο γάμος ανάμεσα σε άτομα του ίδιου φύλου φέτος. 

Από τότε που το δικαστήριο ουσιαστικά αποποινικοποίησε την ομοφυλοφιλία το 2018, μια αυξανόμενη ομάδα ομοφυλόφιλων ινδών ζευγαριών έχουν αγκαλιάσει -και εφεύρει εκ νέου- τις περίτεχνες γαμήλιες τελετές και τις παραδόσεις της χώρας, σύμφωνα με το Bloomberg.

Επειδή δεν υπάρχει νομικό αρχείο για γάμους στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα στην Ινδία, είναι αδύνατο να υπολογιστεί ακριβώς πόσα ζευγάρια έχουν αποφασίσει να παντρευτούν. Είναι σίγουρα ένα μικρό κλάσμα των εκατομμυρίων πολυτελών τελετών κάθε χρόνο, που αποφέρει έσοδα άνω των 210 δισ. δολαρίων σύμφωνα με εκτιμήσεις της βιομηχανίας. 

Σε μια χώρα με 1,4 δισ. κατοίκους, περισσότερες από 22 επίσημες γλώσσες και πάνω από μισή ντουζίνα θρησκευτικές παραδόσεις, δεν υπάρχει ενιαίος ορισμός του «ινδικού γάμου». Η πλειοψηφία των Ινδουιστών συχνά γιορτάζει με πολλαπλές τελετές, γεύματα και πάρτι που μπορεί να διαρκέσουν σχεδόν μία εβδομάδα και να περιλαμβάνουν εκατοντάδες καλεσμένους.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω νέες, αντίστοιχες υπηρεσίες για τους την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα που θέλει να δεσμευτεί, έχουν ακμάσει από την απόφαση του 2018. 

Δεν είναι κάθε ιερέας πρόθυμος να κάνει την τελετή για ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων. Ο Sharma και ο Ray είπαν ότι επικοινώνησαν με περίπου δέκα διαφορετικούς ιερείς προτού βρουν έναν.

Άλλα ζευγάρια σημείωσαν ότι οι γάμοι τους είχαν γίνει συμβολικοί στις κοινότητές τους. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News