Business & Finance Πέμπτη 15/06/2023, 13:04
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Siemens: Επένδυση 2 δισ. ευρώ για την ενίσχυση των εργοστασίων υψηλής τεχνολογίας

Siemens: Επένδυση 2 δισ. ευρώ για την ενίσχυση των εργοστασίων υψηλής τεχνολογίας

Η Siemens AG θα επενδύσει 2 δισ. ευρώ για την περαιτέρω ανάπτυξη της παραγωγής υψηλής τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου εργοστασίου στη Σιγκαπούρη και μιας επέκτασης στο κινεζικό εργοστάσιό της στο Τσενγκντού.

Στη Σιγκαπούρη, ο γερμανικός βιομηχανικός όμιλος θα δαπανήσει 200 εκατ. ευρώ για την κατασκευή μιας εγκατάστασης που θα παράγει εργοστασιακές συσκευές αυτοματισμού για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση στη Νοτιοανατολική Ασία. 

Ενώ η κυβέρνηση της χώρας πιέζει να μειωθεί η εξάρτηση της Γερμανίας από την Κίνα, η Siemens ενισχύει την παρουσία της στη χώρα. Θα δαπανήσει 140 εκατ. ευρώ και θα προσθέσει 400 θέσεις εργασίας στην τοποθεσία της στο Τσενγκντού που παράγει προϊόντα αυτοματισμού εργοστασίων. 

Η Siemens επωφελείται από μια στρατηγική ανανέωση προς σειρές προϊόντων που ενισχύουν την αποδοτικότητα και βασίζονται στο λογισμικό της, ενώ παράλληλα έχουν υψηλότερα περιθώρια κέρδους. Η εταιρεία που είναι επίσης γνωστή για την κατασκευή τρένων υψηλής ταχύτητας αύξησε τις προοπτικές της δύο φορές για το οικονομικό έτος 2023, καθώς τα έσοδα και οι παραγγελίες αυξήθηκαν στις κύριες δραστηριότητές της, ενώ η εταιρεία εξακολουθούσε να μην έχει εκτελέσει παραγγελίες ύψους 105 δισ. ευρώ τον Μάιο.

Ο Γερμανός κατασκευαστής βλέπει αυξανόμενη ζήτηση για ψηφιακές τεχνολογίες σε όλες τις βιομηχανικές επιχειρήσεις και περιοχές, σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος Roland Busch σε ομιλία του στη Σιγκαπούρη, μεταδίδει το Bloomberg. Η Siemens μπορεί επίσης να αυξήσει τους μεσοπρόθεσμους ετήσιους στόχους αύξησης των εσόδων της, όπως ανέφερε στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Το τμήμα ψηφιακών βιομηχανιών της, το οποίο επικεντρώνεται σε συσκευές αυτοματισμού εργοστασίων που εξοικονομούν εργατικό δυναμικό, αναμένεται να προσφέρει περιθώριο κέρδους έως και 23,5% το οικονομικό έτος έως τον Σεπτέμβριο. Οι προοπτικές για τη μονάδα έξυπνης υποδομής, η οποία βοηθά τους βιομηχανικούς πελάτες να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα, επίσης είναι καλύτερες.

Η Siemens αναμένει να αυξήσει τις δαπάνες έρευνας και ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένων των τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης, κατά 500 εκατ. ευρώ και σχεδιάζει να ανακοινώσει περισσότερες επενδύσεις στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

AΒΑΞ: Νέο έργο παραγωγής ενέργειας στη Ρουμανία ύψους 673,5 εκατ. ευρώ

Γερμανία: Η οικονομική ατμομηχανή της Ευρώπης έχει χαλάσει

Γερμανία: Σε διαφορετικούς δρόμους επιχειρήσεις και κυβέρνηση απέναντι στην Κίνα

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News