Business & Finance Τετάρτη 14/06/2023, 18:01
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Volkswagen: Βλέπει αύξηση των κερδών κατά 10 δισ. ευρώ από το 2026

Volkswagen: Βλέπει αύξηση των κερδών κατά 10 δισ. ευρώ από το 2026

Η ομώνυμη επωνυμία της Volkswagen AG σχεδιάζει να ωθήσει τα κέρδη κατά περίπου 10 δισ. ευρώ το 2026 ως μέρος ενός σχεδίου μείωσης του κόστους και αύξησης των κερδών καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία μεταβαίνει στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η εταιρεία στοχεύει να υπερδιπλασιάσει την κερδοφορία της μάρκας VW στο 6,5%, την τελευταία σε μια μακρά σειρά προσπαθειών βελτίωσης των αποδόσεων, ανέφερε το διοικητικό συμβούλιο και το συμβούλιο εργαζομένων της VW σε κοινή δήλωση, όπως μεταδίδει το Bloomberg. Το πρόγραμμα στοχεύει να εξορθολογίσει τη γκάμα μοντέλων και να κάνει την ανάπτυξη και την παραγωγή πιο αποτελεσματική.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Oliver Blume επιδιώκει να ενισχύσει τις αποδόσεις στον κατασκευαστή των Golf and Tiguan, ο οποίες έχουν παρεμποδιστεί από τις διογκωμένες διαδικασίες, τις υψηλές δαπάνες ανάπτυξης και τον εσωτερικό ανταγωνισμό. Τα σχέδια του Blume θα εφαρμοστούν σε «στενή διαβούλευση» με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και θα πρέπει να τεθούν σε ισχύ έως τον Οκτώβριο.

Ως μέρος των σχεδίων, η VW θα συγκεντρώσει την παραγωγή σε περισσότερες μάρκες με το κύριο εργοστάσιό της στο Βόλφσμπουργκ να μειώνει πιθανώς την παραγωγική ικανότητα, δήλωσε άτομο που γνωρίζει το θέμα. Η τοποθεσία κάποια στιγμή ήταν σε πορεία για παραγωγή 1 εκατ. αυτοκινήτων. Με τη μετάβαση στην κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων που απαιτούν λιγότερα εργατικά χέρια, η VW ενδέχεται να καταργήσει ή να μειώσει ορισμένες βάρδιες στα εργοστάσια. Μέχρι στιγμής, η VW δεν σχεδιάζει περικοπές θέσεων εργασίας, καθώς ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων που συνταξιοδοτούνται είναι πιθανό να επαρκούν για τη μείωση του εργατικού δυναμικού.

Ο επικεφαλής της μάρκας της VW, Thomas Schäfer, δήλωσε ότι η VW σχεδιάζει να επικεντρωθεί περισσότερο στα μοντέλα όγκου, διακόπτοντας μικρότερα οχήματα. 

Ενώ η VW συνεχίζει να αποφέρει ισχυρά κέρδη, η προώθηση βαθύτερων αλλαγών στο μεγαθήριο της αυτοκινητοβιομηχανίας έχει γίνει κεντρικό θέμα απασχόλησης για τον Blume στη στροφή προς τα EV και τον αυξανόμενο ανταγωνισμό στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά της. Το πενταετές πρόγραμμα δαπανών της εταιρείας έχει εκτοξευθεί στα 180 δισ. ευρώ λόγω των δαπανών για λογισμικό, ηλεκτρικά οχήματα και την αλλαγή του μεριδίου αγοράς στην Κίνα.

moneyreview.gr 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News