Business & Finance Τετάρτη 14/06/2023, 12:00
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φιλορώσοι χάκερ «χτύπησαν» την ιστοσελίδα του μεγαλύτερου λιμανιού της Ευρώπης

Φιλορώσοι χάκερ «χτύπησαν» την ιστοσελίδα του μεγαλύτερου λιμανιού της Ευρώπης

Στόχος κυβερνοεπίθεσης, έγινε ο ιστότοπος του λιμανιού του Ρότερνταμ στην Ολλανδία, για την οποία κατηγορήθηκαν φιλορώσοι χάκερ.

Αρκετά ολλανδικά λιμάνια, συμπεριλαμβανομένου του Άμστερνταμ και του Χρόνινγκεν, αντιμετώπισαν επίσης επιθέσεις άρνησης παροχής υπηρεσίας, γνωστές ως DDoS, σύμφωνα με τις λιμενικές αρχές. Το λιμάνι του Ρότερνταμ έλαβε πληροφορίες από το Ολλανδικό Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας ότι φιλορωσικές ομάδες ήταν υπεύθυνες για την επίθεση που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, δήλωσε ένας εκπρόσωπος τηλεφωνικά στο Bloomberg.

Το ολλανδικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RTL, το οποίο ανέφερε πρώτο τα περιστατικά, είπε ότι μια ομάδα χάκερ με την ονομασία «NoName057(16)» ισχυρίστηκε ότι οι επιθέσεις ήταν απάντηση στα σχέδια της Ολλανδίας να αγοράσει ελβετικά τανκς για την Ουκρανία. Νωρίτερα αυτό το έτος, οι υπηρεσίες πληροφοριών προειδοποίησαν ότι η ολλανδική θαλάσσια υποδομή αντιμετωπίζει την απειλή σαμποτάζ από τη Ρωσία.

Ενώ ο ιστότοπος του λιμανιού του Άμστερνταμ δεν λειτούργησε για πάνω από μία ώρα στις 6 Ιουνίου, αυτός του Χρόνινγκεν, παρουσίασε διαδικτυακή διακοπή που διήρκεσε δύο ημέρες. Να σημειωθεί ότι τα λιμάνια δεν πλήρωσαν λύτρα στους επιτιθέμενους και δεν κλάπηκαν δεδομένα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.

Επιπλέον όπως υπογράμμισε ο εκπρόσωπος, οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν από ρωσικές και σερβικές διευθύνσεις IP, σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε το λιμάνι του Ρότερνταμ από τον πάροχο υπηρεσιών του.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

ΤΑΙΠΕΔ: Μία προσφορά από τη Lamda Marinas Investments για τη μαρίνα mega yacht στην Κέρκυρα

Grimaldi: Τα σχέδια για το λιμάνι Ηρακλείου – Γιατί έδωσε 80 εκατ. ευρώ

Λιμάνι Πειραιά: Ξεπέρασε τη Βαλένθια στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News