Business & Finance Τετάρτη 14/06/2023, 11:37
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Airbus:  Στο κέντρο της εναέριας κυκλοφορίας η Ασία τις επόμενες δεκαετίες

Airbus:  Στο κέντρο της εναέριας κυκλοφορίας η Ασία τις επόμενες δεκαετίες

Η Airbus SE προέβλεψε ότι οι κατασκευαστές αεροσκαφών θα παραδώσουν 40.850 νέα αεροσκάφη τις επόμενες δύο δεκαετίες, καθώς οι πελάτες, ιδιαίτερα στην Ασία, επεκτείνουν τους στόλους τους και αντικαθιστούν τα παλαιότερα αεροσκάφη με μοντέλα πιο αποδοτικών καυσίμων.

Η κατασκευαστική εταιρεία αεροπλάνων αναμένει ότι ο παγκόσμιος στόλος θα υπερδιπλασιαστεί έως το 2042 σε 46.560 αεροσκάφη, με 23.680 από αυτά να αντιπροσωπεύουν την ανάπτυξη του κλάδου και 17.170 να αντικαθιστούν παλιότερα. 

Ο κλάδος των αερομεταφορών έχει δει αύξηση της ζήτησης από το αποκορύφωμα της πανδημίας. Τα εσωτερικά δρομολόγια τον Μάιο του 2023 ήταν περισσότερα από το 2019, ενώ η διεθνής κίνηση έχει επιστρέψει στο 89% των επιπέδων πριν από την πανδημία, τόνισε η εταιρεία, όπως μεταδίδει το Bloomberg. 

Παράλληλα, η Airbus σημείωσε ότι μόνο η Κίνα θα έχει 9.440 αεροσκάφη μέχρι το 2042. 

Ωστόσο, το υψηλότερο ποσοστό στόλων ευρείας ατράκτου σε περιφερειακό επίπεδο θα παραμείνει στη Μέση Ανατολή, όπως προέβλεψε η Airbus. Ήδη σήμερα, αεροπορικές εταιρείες όπως η Emirates ή η Qatar Airways διαθέτουν τεράστιους στόλους μεγάλης εμβέλειας που συνδέουν τους κόμβους τους με αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης:

Ο μεγάλος «λάτρης» του Αirbus A380 κι ας έχει σταματήσει η κατασκευή του

Thai Airways: Νέες παραγγελίες Jet – Σε τροχιά ανάκαμψης

Τα private jets θα συνεχίσουν να πετάνε, αλλά θα κοστίζουν περισσότερο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News