Business & Finance Τρίτη 13/06/2023, 18:42
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Sam Altman: Ο κόσμος επιθυμεί ΑΙ και θα την έχει 

Sam Altman: Ο κόσμος επιθυμεί ΑΙ και θα την έχει 

Ο κόσμος φωνάζει για την τεχνητή νοημοσύνη και η αγορά θα αποδώσει, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της OpenAI, Sam Altman, από τη Σιγκαπούρη. 

«Έχουμε αρκετά εξελιγμένες γλώσσες και αρκετά ισχυρούς υπολογιστές που θα μπορούσαμε να κάνουμε την τεχνητή νοημοσύνη όλο και μεγαλύτερη», σημείωσε ο Altman μιλώντας σε ιδρυτές επιχειρήσεων, στελέχη τεχνολογίας και σε ένα ευρύ κοινό στο Πανεπιστήμιο Διαχείρισης της Σιγκαπούρης.

Η OpenAI είναι ο κατασκευαστής του ChatGPT — του chatbot AI που έχει γίνει viral λόγω της ικανότητάς του να δημιουργεί ανθρώπινες απαντήσεις στις ερωτήσεις των χρηστών. Μόλις δύο μήνες μετά την κυκλοφορία του, είχε φτάσει τα 100 εκατομμύρια χρήστες.

Αλλά το κόστος της εκπαίδευσης και της «εξαγωγής συμπερασμάτων» μεγάλων γλωσσικών μοντέλων όπως το ChatGPT είναι σημαντικό. Ως εκ τούτου, ο Altman είπε ότι η εταιρεία επικεντρωνόταν στο να κάνει την τεχνητή νοημοσύνη όσο το δυνατόν πιο προσιτή.

«Θέλουμε να μειώσουμε το κόστος της τεχνητής νοημοσύνης. Θέλουμε να κάνουμε αυτά τα πράγματα τόσο φθηνά που το κόστος δεν θα είναι καν στη σκέψη σας», υπογράμμισε. 

Την περασμένη εβδομάδα, καθώς το ενδιαφέρον για την τεχνητή νοημοσύνη συνεχίζει να αυξάνεται, ο τεχνολογικός ηγέτης επισκέφθηκε την Ινδία, την Κίνα, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία για συνέδρια και συναντήσεις.

Σε ένα βιομηχανικό φόρουμ που φιλοξενήθηκε στο διαδίκτυο από την Ακαδημία Τεχνητής Νοημοσύνης του Πεκίνου, ο Altman είπε ότι η Κίνα πρέπει να αναλάβει ηγετικό ρόλο στη ρύθμιση της τεχνητής νοημοσύνης και ότι η χώρα «έχει μερικά από τα καλύτερα ταλέντα τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο».

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC 

Διαβάστε επίσης: 

AI: Πλατφόρμα που μετατρέπει το κείμενο σε βίντεο με avatars μαζεύει εκατομμύρια επενδύσεων

Τεχνητή νοημοσύνη, επενδυτικές αποφάσεις και ESG

Εκθεση: Η αγορά της ΑΙ θα φτάσει τα 1,3 τρισ. δολάρια έως το 2032

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News