Business & Finance Δευτέρα 12/06/2023, 19:28
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το πετρέλαιο διευρύνει τις απώλειες, καθώς οι προβλέψεις της Goldman Sachs αυξάνουν τις ανησυχίες

Το πετρέλαιο διευρύνει τις απώλειες, καθώς οι προβλέψεις της Goldman Sachs αυξάνουν τις ανησυχίες

Το πετρέλαιο διεύρυνε τις απώλειες, καθώς η Goldman Sachs Group Inc. μείωσε εκ νέου την πρόβλεψή της για τις τιμές του, προσθέτοντας σε μια σειρά από προειδοποιήσεις σχετικά με τις προοπτικές της ζήτησης.

Το West Texas Intermediate υποχώρησε κάτω από τα 68 δολάρια το βαρέλι, αφού η Goldman -η οποία είχε μία από τις πιο ανοδικές προβλέψεις για το αργό- προχώρησε στην τρίτη καθοδική αναθεώρηση της τιμής του παγκόσμιου δείκτη αναφοράς μέσα σε έξι μήνες, μειώνοντας την εκτίμησή της στα 86 δολάρια για το τέλος του έτους λόγω της αύξησης των προμηθειών και της φθίνουσας ζήτησης.

«Πέρα από το γεγονός ότι ένας φανατικός υποστηρικτής του αργού μείωσε ξανά την πρόβλεψή του για το αργό, οι δείκτες της φυσικής αγοράς κλονίζουν επίσης την εμπιστοσύνη των επενδυτών που αναμένουν ότι η αγορά θα γυρίζει από πλεόνασμα σε έλλειμμα τους επόμενους μήνες», δήλωσε η Rebecca Babin, ανώτερη energy trader στην CIBC Private Wealth.

Το πετρέλαιο διευρύνει τις απώλειες, καθώς οι προβλέψεις της Goldman Sachs αυξάνουν τις ανησυχίες-1

 

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια σημάδια ανοδικής τάσης. Τα αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου αύξησαν τα ανοδικά στοιχήματα για το αργό τύπου Brent και West Texas Intermediate την εβδομάδα που έληξε στις 6 Ιουνίου. Η Federal Reserve αναμένεται να παραλείψει μία αύξηση των επιτοκίων μετά από ένα χρόνο αυξήσεων, μια κίνηση που ενδέχεται να ενισχύσει τη ζήτηση ενέργειας. Από την πλευρά της προσφοράς, η Σαουδική Αραβία συμφώνησε να μειώσει περισσότερο την παραγωγή τον Ιούλιο. 

Το WTI Ιουλίου υποχώρησε κατά 2,20 δολάρια στα 67,97 δολάρια το βαρέλι στις 11:17 π.μ. στη Νέα Υόρκη (18:17 ώρα Ελλάδας), ενώ το Brent Αυγούστου υποχώρησε κατά 1,92 δολάρια στα 72,87 δολάρια το βαρέλι.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News