Business & Finance Δευτέρα 12/06/2023, 12:42
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Wall Street: Αναβαθμίζει την τιμή-στόχο για τον S&P 500 η Goldman Sachs

Wall Street: Αναβαθμίζει την τιμή-στόχο για τον S&P 500 η Goldman Sachs

Έχοντας σημειώσει ράλι 20% από τα χαμηλά του Οκτωβρίου, ο S&P 500 εισήλθε σε bull market, αφήνοντας τους μεγάλους επενδυτικούς οίκους να διαφωνούν για τη μετέπειτα πορεία του. 

Η Goldman Sachs προχωρά σε αναβάθμιση της τιμής-στόχου για τον S&P 500, προβλέποντας ότι ο δείκτης θα κλείσει τη χρονιά στις 4.500 μονάδες, έναντι των 4.000 μονάδων που προέβλεπε προηγουμένως. Πρακτικά, ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος βλέπει περιθώρια ανόδου σχεδόν 5% από το κλείσιμο της Παρασκευής. 

Σύμφωνα με την ομάδα στρατηγικών αναλυτών της Goldman Sachs υπό τον David Kostin, το ράλι των τεχνολογικών μετοχών που πυροδότησε την έως τώρα άνοδο της Wall Street θα δώσει τη θέση του σε μια ανοδική κίνηση περισσότερων μετοχών. 

Όμως η Morgan Stanley θεωρεί ότι το bear market δεν έχει τελειώσει και θυμίζει την αντίστοιχη περίοδο της δεκαετίας του 1940, όταν ο S&P 500 σημείωσε ράλι 24% πριν να επιστρέψει σε νέο χαμηλό. 

Ο στρατηγικός αναλυτής του οίκου Michael Wilson –μια από τις πιο απαισιόδοξες φωνές της Wall Street- εκτιμά ότι η παύση στις αυξήσεις των επιτοκίων της Fed θα σηματοδοτήσει το τέλος του ράλι. Πρόκειται για μια ειρωνική εξέλιξη, καθώς η ρευστότητα θα περιοριστεί, εξηγεί ο Wilson. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Deutsche Bank: Τα ελληνικά assets στην κορυφή του κόσμου τον Μάιο

BofA: Έρχεται risk off σε ένα μήνα – Πότε θα σκάσει η φούσκα της τεχνητής νοημοσύνης

BofA: Απαισιόδοξοι οι fund managers – Πώς επενδύουν τα μεγάλα χαρτοφυλάκια 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News