Business & Finance Δευτέρα 12/06/2023, 10:44
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Novartis: Εξαγορά εταιρείας για έως και 3,5 δισ. δολάρια, με σκοπό τη θεραπεία σε νεφρική νόσο 

Novartis: Εξαγορά εταιρείας για έως και 3,5 δισ. δολάρια, με σκοπό τη θεραπεία σε νεφρική νόσο 

Η Novartis AG συμφώνησε να αγοράσει την Chinook Therapeutics Inc. για έως και 3,5 δισ. δολάρια για να προσθέσει δύο πολλά υποσχόμενες θεραπείες για μια σπάνια νεφρική νόσο που βρίσκονται επί του παρόντος σε δοκιμές τελευταίου σταδίου.

Η ελβετική φαρμακευτική εταιρεία θα πληρώσει 40 δολάρια ανά μετοχή για την Chinook που εδρεύει στο Σιάτλ, ή 67% πάνω από το κλείσιμο της Παρασκευής.  Άλλα 4 δολάρια ανά μετοχή θα μπορούσαν να πληρωθούν αργότερα με βάση την επίτευξη ορισμένων ρυθμιστικών ορόσημων, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Δύο θεραπείες της Chinook βρίσκονται σε δοκιμές τελευταίου σταδίου για το IgAN, μια σπάνια νεφρική νόσο που επηρεάζει κυρίως νεαρούς ενήλικες και επί του παρόντος δεν διαθέτει στοχευμένες επιλογές θεραπείας.

Όπως και άλλες μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες, η ελβετική φαρμακοβιομηχανία στοχεύει σε σπάνιες ασθένειες, έναν κερδοφόρο τομέα. Να σημειωθεί ότι η αγορά θα ήταν η μεγαλύτερη της ελβετικής εταιρείας από τότε που αγόρασε την Medicines Co. για περίπου 9,7 δισ. δολάρια το 2020.

Η Novartis είπε ότι αναμένει να ολοκληρώσει τη συμφωνία το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Rafarm: Επενδύσεις 120 εκατ. ευρώ το διάστημα 2021-2027

Warburg και Advent προηγούνται για την εξαγορά της μονάδας βιοφαρμάκων της Baxter

Η πρόταση Κομισιόν για ενιαία αγορά φαρμάκων – Αντιδρούν οι φαρμακοβιομηχανίες

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News