Business & Finance Σάββατο 10/06/2023, 07:40
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρέλαιο: Η Goldman βλέπει το πετρέλαιο ξανά στα 90 δολάρια

Πετρέλαιο: Η Goldman βλέπει το πετρέλαιο ξανά στα 90 δολάρια

Οι τελευταίες μειώσεις στην παραγωγή του ΟΠΕΚ θα περιορίσουν τα αποθέματα πετρελαίου, οδηγώντας τις τιμές στο επίπεδο των 90 δολαρίων το βαρέλι, δήλωσε ο Τζέφρι Κάρι, επικεφαλής του τμήματος Global Commodities Research της Goldman Sachs Group σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

«Θα δείτε σημαντική μείωση των αποθεμάτων λόγω αυτών των περικοπών παραγωγής του ΟΠΕΚ, ιδιαίτερα στο τρίτο και στο τέταρτο τρίμηνο. Αυτό θα ωθήσει τις τιμές στα 90 δολάρια».

Οι τιμές του πετρελαίου παρέμειναν σε χαμηλά επίπεδα μετά τη δέσμευση της Σαουδικής Αραβίας να μειώσει περισσότερα βαρέλια, καθώς η υποτονική ζήτηση και οι συνεχείς φόβοι για την οικονομική ανάπτυξη επισκιάζουν τις προοπτικές. Οι διαχειριστές κεφαλαίου διατηρούν αυτήν τη στιγμή την πιο πτωτική στάση σε όλα τα μεγάλα συμβόλαια πετρελαίου εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία, όπως δείχνουν τα στοιχεία ανταλλαγής και CFTC που συγκεντρώθηκαν από το Bloomberg.

Τα υψηλότερα επιτόκια έχουν καταστήσει πολύ ακριβό τη διατήρηση του πετρελαίου στην αποθήκευση και το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι απίθανο να επιστρέψει έως ότου αρχίσουν να μειώνονται τα αποθέματα αυτά, είπε ο Κάρι. Το καθαρό κόστος διατήρησης φυσικών αποθεμάτων είναι περίπου 13-15% στο τρέχον περιβάλλον.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg 

 

Διαβάστε επίσης:

Hedge funds στοιχηματίζουν σε άνοδο των τιμών πετρελαίου

OPEC+:Νέα μείωση της παραγωγής – Ανεβαίνει η τιμή του πετρελαίου

Συνεδρίαση ΟΠΕΚ+ για τις ποσοστώσεις παραγωγής – Πιθανή επιπλέον μείωση 1 εκατ. bpd

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News